2016. február 3-án, 14:00 órakor vette kezdetét a 2015. évi feladatokat értékelő, 2016. évi feladatokat meghatározó állományértekezlet Vácott. A vendégeket és a személyi állomány tagjait az értekezlet elöljárója, Lajtár József bv. vezérőrnagy, bv. főtanácsos, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese köszöntötte.

Ezt követően Kopcsik Károly bv. ezredes, bv. főtanácsos, intézetparancsnok tartott beszámolót az intézet eredményeiről, sikereiről. Őszintén beszélt a jelenlévő problémákról és azok megoldásairól, továbbá ismertette a tavalyi év nagy feladatait, a férőhelybővítéssel és az intézet étkezdéjével, sport- és szabadidőközpontjával kapcsolatos fejlesztéseket, amelyek fogvatartottak által valósulhattak meg, a részükre biztosított képzés kapcsán. Kiemelte, hogy az intézet jogszabálykövető, a felügyeleti szervek által szakszerűen működő intézet hírében jár.

Forrás: Váci Fegyház és Börtön

Az intézetparancsnoki beszámoló után Szakolczai Lóránt bv. ezredes, a Duna-Mix Kft. ügyvezető igazgatója számolt be a gazdasági társaság eredményeiről, munkáiról, fejlesztési terveiről a 2016-2018. közötti időszakot illetően. Eredményeiket igazolja a munkáltatott fogvatartottak  és a Duna-Mix Kft. személyi állományának évről évre mérhető növekvő száma.

Forrás: Váci Fegyház és Börtön

„Dicsérni jöttem, nem dorgálni!” – kezdte köszöntőjét Lajtár József bv. vezérőrnagy úr, aki a személyi állomány munkáját megköszönve, az intézetet kiválóra értékelte.

Törvényes, fegyelmezett, a jogszabályokat követő munkát végezve búcsúztunk el a 2015. évtől és ezt a tendenciát folytatva vágunk bele az idei évbe is. Kiemelte a határzárral kapcsolatos áldozatos munkát és a Duna-Mix fontos szerepét a kerítésépítésben. Hangsúlyozta, hogy a büntetés-végrehajtás az évet tartozás nélkül zárta, ami kiemelkedő eredmény az elmúlt évekhez képest. Meghatározta, hogy az idei évben is ezt a sikerszériát kövesse a Váci Fegyház és Börtön minden tagja, bizonyítva rátermettségüket és szakmai tudásukat a 2016. évben is

Forrás: Váci Fegyház és Börtön