Büntetés-végrehajtási Szervezet

Segítség a rászorulóknak

Publikálva: 2017. február 17.

Újra jóvátételi munkával segítettek a fogvatartottak, most a szociálisan rászorulóknak szánt tűzifát mérték, pakolták Hartán.

Tovább a teljes cikkre

Csáklyával törték a rabok a jeget

Publikálva: 2017. február 16.

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Tiszaeszlári Szivattyútelepén hajtottak végre uszadék mentesítési feladatot a tiszalöki intézet elítéltjei. Tevékenységükkel a belvízi védekezésben segítettek.

Tovább a teljes cikkre

Zárkaajtókat gyártanak az elítéltek tavasztól a szegedi Nagyfa-Alföld Kft. fémipari csarnokában

Publikálva: 2017. február 16.

Szeged adott helyszínt február 14-én, a gazdasági társaságok soron következő igazgatói értekezletének.

Tovább a teljes cikkre

Új részleggel bővült a Márianosztrai Fegyház és Börtön

Publikálva: 2017. február 14.

Az európai elhelyezési körülményeknek teljes mértékben megfelelő részleget vehettek használatba a márianosztrai fogvatartottak. A részleg hat zárkájába összesen 25 fő költözhetett. A mellékhelyiség és a fürdő közös, a zárkaajtót csak akkor csukja be a felügyelet, ha mindenki kimegy dolgozni. Dohányozni csak az udvaron kijelölt dohányzóhelyen szabad.

Tovább a teljes cikkre

Országos Sakk Bajnokság 2017

Publikálva: 2017. február 16.

A büntetési végrehajtási szervezet Országos Sakk Bajnokságának döntőjére 2017. február 15-én került sor a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja szervezésében az Újhegyi úti Oktatási Központban hat bv. intézet részvételével.

Tovább a teljes cikkre

Levizsgáztak a vendéglátó eladók

Publikálva: 2017. február 13.

2017. február 9-én ért véget az a 2 éves OKJ-s képzés, amelyen a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Mélykúti alegységének fogvatartottjai vettek részt. A hallgatók az elméleti és gyakorlati részből álló vizsgán szakmai bizottság előtt adhattak számot tudásukról, felkészültségükről.

Tovább a teljes cikkre

Célegyenesben a Dal utcai szálló felújítása

Publikálva: 2017. február 13.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Dal utcai objektuma közel 55 millió forintos uniós támogatás segítségével újul meg. Az épület hőtechnikai adottságainak korszerűsítését a Kohéziós Alap és hazai központi költségvetési előirányzat közösen finanszírozza.

Tovább a teljes cikkre

Évet értékelt az országos parancsnok

Publikálva: 2017. február 7.

Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a Büntetés-végrehajtási Szervezet országos parancsnoka értékelte az elmúlt év szakmai tevékenységét.

Tovább a teljes cikkre

Kártalanítás a Honvéd Egészségpénztár károsultjainak

Publikálva: 2017. február 7.

A rendvédelmi feladatokat ellátó szervek személyi állományának kártalanításáról szóló 457/2016. (XII. 23.) kormányrendelet értelmében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (továbbiakban BVOP) kártalanítást nyújt a Honvéd Egészségpénztár károsultjai számára.

Tovább a teljes cikkre

Szakmunkásképzés indult a Nagyfa-Alföld Kft.-ben

Publikálva: 2017. február 1.

Villanyszerelő és kertész képzés kezdődött január végén a Nagyfa-Alföld Kft. szegedi és nagyfai telepén fogvatartottnak, akik hetente egy nap elméletben, két nap gyakorlatban tanulnak.

Tovább a teljes cikkre

Nagyszabású felújítás fejeződött be a Váci Fegyház és Börtönben

Publikálva: 2017. január 31.

A Váci Fegyház és Börtön felújított egészségügyi körletrésze 100 százalékban fogvatartotti munkával valósult meg. A 8 hónapig tartó munkálatokban 25 fogvatartott mintegy félezer négyzetméternyi terület megújulásában vett részt. A beruházás összértéke közel 13 millió forint volt, a fogvatartotti munkavégzés pedig mintegy 7,5 millió forint megtakarítását tette lehetővé.

Tovább a teljes cikkre

Új páncélozott járművel bővült a Fővárosi Bv. Intézet gépjárműparkja

Publikálva: 2017. január 30.

Egy kis befogadóképességű, hatszemélyes Mercedes-Benz Sprinter fogvatartott-szállító gépjármű állt szolgálatba ez év januártól a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Tovább a teljes cikkre

Festeni tanulnak, avagy tanulva festenek

Publikálva: 2017. január 23.

A fiatalkorú elítéltek közül nyolcan választották tavaly ősszel a tanulás lehetőségét, ők szobafestő-mázoló, tapétázónak tanulnak. Az oktatás eredményei kezd látszódni a fiatalkorúak részlegén, hiszen már egy-egy kifestett helyiség, frissen mázolt ajtó is tanúskodik a tanulók munkájáról.

Tovább a teljes cikkre

Az új évben is folytatódik a jóvátételi program Tökölön

Publikálva: 2017. január 20.

A Heim Pál Gyermekkórház részére készítettek népszerű mesefigurákat és mesejeleneteket tartalmazó festményeket és cérnaképeket a tököli fogvatartottak. Az alkotásokat Pesti Ferenc bv. ezredes, a tököli intézetek parancsnoka adta át Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató részére. A kórház vezetése örömmel fogadta a kis betegek mielőbbi felépülését szolgáló intézeti felajánlást. A képeknek köszönhetően szebb környezetben, így boldogabban gyógyulhatnak a gyermekek.

Tovább a teljes cikkre

A büntetés-végrehajtás is részt vesz az Educatio Kiállításon

Publikálva: 2017. január 19.

Január 19-21. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén rendezik a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelyen a büntetés-végrehajtási szervezet is részt vesz.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartottak is segítettek a hó eltakarításában

Publikálva: 2017. január 16.

Az ország északkeleti régiójában kialakult rendkívüli hóhelyzetre tekintettel a régió büntetés-végrehajtási intézetei hólapátokkal, seprűkkel és önkéntes munkát vállaló fogvatartottakkal siettek a városok önkormányzatainak segítségére. A jelentős mennyiségű hó eltakarításában a régióban jelenleg az egri, a miskolci, a sátoraljaújhelyi és a nyíregyházi bv. intézet nyújt segítséget, de a hóhelyzet alakulásával az akcióhoz még országszerte további bv. intézetek is csatlakozhatnak.

Tovább a teljes cikkre

Elkezdődött az új börtönök leendő munkatársainak kiképzése

Publikálva: 2017. január 13.

A hamarosan megépülő 8 új börtönben szolgálatot teljesítő 2500 fős állomány felvétele ütemezetten zajlik, az első 476 jelentkező kiképzését ma kezdte meg a büntetés-végrehajtás, ugyanakkor a toborzás folytatódik.

Tovább a teljes cikkre

A Belügyminisztérium XXII. Országos Meghívásos Sí- és Snowboard Versenye

Publikálva: 2017. január 12.

A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön ismét megszervezte a Belügyminisztérium országos síversenyét a Zemplén Kalandparkban, melyre közel negyven belügyminisztériumi szervezeti egység 140 versenyzője adta le nevezését.

Tovább a teljes cikkre

Negyven elítélt aratja a nádat a nagyfai Holt-Tiszán

Publikálva: 2017. január 11.

Megkezdődött a nád aratása a nagyfai Holt-Tiszán. Évek óta nem volt ilyen vastag jégtakaró a vízen - mondta Szöllősi Zsolt bv. ezredes, a Nagyfa-Alföld Kft. ügyvezető igazgatóhelyettese – ezért január 9-től negyven fogvatartott aratja a nádat a 15 cm-esre hízott jégen.

Tovább a teljes cikkre

Bővült a büntetés-végrehajtás személyi állománya

Publikálva: 2017. január 10.

Január 2-án kinevezték, majd 9-én már a képzést is megkezdték azok a frissen felszerelők, akik a Komlóra tervezett büntetés-végrehajtási intézetben teljesítenek majd szolgálatot.

Tovább a teljes cikkre

Életet mentett egy reintegrációs őrizetben lévő elítélt férfi

Publikálva: 2017. január 8.

Az életet mentő férfi egyike annak a 642 elítéltnek, akik a reintegrációs őrizet jogintézményének köszönhetően nagyobb eséllyel illeszkedhetnek vissza a társadalomba.

Tovább a teljes cikkre

Fiatalok látogatása a Hajlék Szociális és Rehabilitációs Otthonban

Publikálva: 2016. december 29.

Karácsonyi köszöntő és óév búcsúztató előadást tartottunk a Hajlék Szociális Otthon lakóinak.

Tovább a teljes cikkre

Felszentelték az új börtönkápolnát

Publikálva: 2016. december 23.

Balás Béla, a Kaposvári Egyházmegye püspöke szentelte fel a Szent Lénárd ferencesről elnevezett új börtönkápolnát december 22-én.

Tovább a teljes cikkre

A Magyar Börtönügyi Társaság pályázati felhívásának eredménye

Publikálva: 2016. december 23.

A Magyar Börtönügyi Társaság tudományos kutatási tevékenység támogatására kiírt, Naprakészen pályázatára beérkezett munkák értékelése befejeződött. A 35 pályaművet nem csupán egyéni jelöltek, hanem esetenként kutatócsoportok nyújtották be.

Tovább a teljes cikkre

Idősek otthonában jártunk

Publikálva: 2016. december 22.

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Bakony Színjátszó csoportja idős embereket örvendeztetett meg előadásával.

Tovább a teljes cikkre

Elítéltek karácsonyi műsora a hátrányos helyzetűekért

Publikálva: 2016. december 23.

Kecskeméti elítéltek adtak műsort az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthonában (ÉNO) élőknek és az SOS Gyermekfalu lakóinak. A hátrányos helyzetben lévő fiataloknak nem mindennapi előadásban volt részük azáltal, hogy elítéltek idézték meg számukra az ünnepi hangulatot.

Tovább a teljes cikkre

Szegedi elítéltek jóvátétele az Ágota Alapítvány árváinak

Publikálva: 2016. december 22.

Bordásfalat, tornazsámolyt, tornapadot és a börtönben készült alkotásokat kaptak ajándékba a szegedi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató dr. Foltán József Országos Egyházi Módszertani Gyermekotthonának lakói december 22-én, a Szegedi Fegyház és Börtöntől.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartottak újítják fel a Szent Imre Oktatókórház kórtermeit

Publikálva: 2016. december 20.

A Fővárosi Bv. Intézet is csatlakozott a büntetés-végrehajtás által elindított országos jóvátételi programsorozathoz, ennek keretében az intézet fogvatartottjai a Szent Imre Oktatókórház Sürgősségi Osztályának néhány kórtermében végeznek felújítási munkákat, több ütemben.

Tovább a teljes cikkre

Teherautónyi adomány a Mikulásgyárnak

Publikálva: 2016. december 20.

A büntetés-végrehajtás dolgozói három hét alatt egy teherautónyi ajándékot adományoztak a Mikulásgyárnak, amelyet december 19-én Csató Kornélia bv. ezredes, a Humán Szolgálat vezetője és Szabó Zoltán bv. ezredes, a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának igazgatója adott át a szervezőknek.

Tovább a teljes cikkre

Hatan tettek jót a Rex Állatotthonban

Publikálva: 2016. december 19.

Hat fogvatartott állt neki december egyik leghidegebb napján, hogy a Rex Állatotthon területén jóvátételi munkát végezzenek. Kitakarították a háztáji udvar állatainak óljait, hordták a szénát és almával-répával etették a mentett lovakat. A Budapesti Fegyház és Börtön is csatlakozott a minden hazai bv. intézetet érintő, közel félezer fogvatartott bevonásával rendezett jóvátételi rendezvénysorozathoz.

Tovább a teljes cikkre

Resztoratív munka a református szeretetszolgálatnál

Publikálva: 2016. december 15.

Az idén 10 éves Magyar Református Szeretetszolgálat munkájába kapcsolódott be december 9-e és 15-e között a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jóvátételi munkavégzéssel.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések a prevenció jegyében

Publikálva: 2016. december 9.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság parancsnok-helyettesét és szolgálatvezetőjét jutalmazták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) által megrendezett konferencián.

Tovább a teljes cikkre

Országos jóvátételi programot indít a büntetés-végrehajtás

Publikálva: 2016. december 12.

29 hazai börtön félezer fogvatartottjának bevonásával jóvátételi rendezvénysorozatot indít a büntetés-végrehajtás, amelynek keretében az adventi időszakban a rabok önkéntes jóvátételi programokkal és adományokkal segítik a rászorulókat.

Tovább a teljes cikkre

Másodszor hozta el a karácsony üzenetét a Csillagbörtönbe Böjte Atya

Publikálva: 2016. december 9.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tartott lelkiségi napot december 9-én, délelőtt 11.00 órától a Szegedi Fegyház és Börtön kultúrtermében az intézet dolgozóinak és az elítélteknek.

Tovább a teljes cikkre

Egyházi vezetők megbeszélése a börtönlelkészi szolgálatról

Publikálva: 2016. december 9.

Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettesének vezetésével egyeztető megbeszélést tartottak a börtönlelkészeket delegáló egyházak elöljárói a BvOP-n, 2016. december 8-án.

Tovább a teljes cikkre

Pálhalma nyerte a 2016. évi országos pontszerző sportbajnokságot

Publikálva: 2016. december 9.

A 2016. évi országos pontszerző sportbajnokság ünnepélyes eredményhirdetését december 8-án tartották. A nagyszerű teljesítményekért járó díjakat Lajtár József bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese adta át.

Tovább a teljes cikkre

Fókuszban a reintegráció

Publikálva: 2016. december 8.

"A női fogvatartottak foglalkoztatása, eredményes reintegrációjuk elősegítése" címmel tartottak szakmai konferenciát a Fogvatartási Ügyek Szolgálata és a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet szervezésében december 7-én.

Tovább a teljes cikkre

Mikulás-napi jóvátétel a gyermekkórházban

Publikálva: 2016. december 6.

A Tököli Országos Bv. Intézet tíz nagykorú fogvatartottja önkéntes társadalmi munkát végzett 2016. december 6-án a Heim Pál Gyermekkórházban.

Tovább a teljes cikkre

A BM országos Sí és Snowboard versenye - 2017

Publikálva: 2016. december 6.

A Belügyminisztérium Országos Meghívásos Sí és Snowboard Versenyét a Zemplén Kalandparkban rendezi a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön 2017. január 12-én. Az egyéni egy futamos óriás-műlesiklásban öt, illetve három korcsoportban várják a Belügyminisztérium alá tartozó szervek állományának és családtagjanak a jelentkezését.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartottak ajándéka

Publikálva: 2016. december 1.

2016. december első napján került sor a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai által felajánlott édességcsomag átadására a Gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény kis lakói részére.

Tovább a teljes cikkre

Román büntetés-végrehajtási szakemberek tapasztalatcseréje Szegeden

Publikálva: 2016. november 29.

A fogvatartottak munkáltatásáról tájékozódott kétnapos tapasztalatcseréjük második napján, november 29-én, a román büntetés-végrehajtás országos parancsnokhelyettese.

Tovább a teljes cikkre

Véradóbarát Munkahely lett a balassagyarmati börtön

Publikálva: 2016. november 28.

A Magyar Vöröskereszt első alkalommal adományozta a Véradóbarát Munkahely kitüntetést egy fegyháznak, amely nem más, mint a Balassagyarmati Fegyház és Börtön.

Tovább a teljes cikkre

Dogmatika és praxis – irányok és irányváltások a XXI. század magyar börtönügyében

Publikálva: 2016. november 22.

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián 2016. november 21-én "Dogmatika és praxis – irányok és irányváltások a XXI. század magyar börtönügyében" címmel tartottak konferenciát, melyet a Gazdaság- és Jogtudományok Osztályának Büntetés-végrehajtási Jogi Albizottsága, a Büntetés-végrehajtás Tudományos Tanácsa és a Magyar Börtönügyi Társaság szervezett.

Tovább a teljes cikkre

Ötéves a Mesekör program

Publikálva: 2016. november 21.

A fogvatartottak társadalmi visszailleszkedését segítve számos civil szervezet vesz részt a büntetés-végrehajtás munkájában, melynek egyik jó példája a Balassagyarmaton működő Mesekör program. A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben a hétvégén beszélgettek szakemberek az ötéves program tapasztalatairól és eredményeiről.

Tovább a teljes cikkre

Tűzriadó gyakorlat az intézetben

Publikálva: 2016. november 22.

November 16-18 között a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség VIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet együttműködési gyakorlatára került sor az intézet Nagy Ignác utcai objektumában.

Tovább a teljes cikkre

Remek szereplés a Belügyminisztérium fekvenyomó bajnokságán

Publikálva: 2016. november 22.

A büntetés-végrehajtási szervezet versenyzői kiemelkedő eredményeket értek el az Országos Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában 2016. november 18-án megrendezett IV. Tornyos Kupa BM fekvenyomó magyar bajnokságon. Az Országgyűlési Őrség által szervezett versenyre összesen 8 bv. szerv 22 sportolója nevezett. A férfi felnőtt kategóriában részt vevő 15 belügyminiszter alá tartozó szerv közül a büntetés-végrehajtás versenyzői voltak a legeredményesebbek.

Tovább a teljes cikkre

Képzés, reintegráció és munkáltatás a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben

Publikálva: 2016. november 21.

A társadalomba történő visszailleszkedés jegyében az intézetben folyamatosan zajlanak a fogvatartottak reintegrációját elősegítő szakmai képzések. A Maglódi úti objektumban kialakított új munkahelyen ez év szeptemberétől 18 fogvatartott munkáltatására van lehetőség.

Tovább a teljes cikkre

Elnyertük a Legjobb Női Munkahely különdíját

Publikálva: 2016. november 17.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) 2016. november 17-én tartotta a „Legjobb Női Munkahely 2015” Pályázat ünnepélyes díjátadóját. Az eseményen Tóth Gábor bv. ezredes, intézetünk parancsnoka vehette át a 250 fő alatti munkavállalót foglalkoztató vállalatok kategóriájában a „Legjobb Női Munkahely 2015” különdíját.

Tovább a teljes cikkre

2016. évi Országos Judo Bajnokság

Publikálva: 2016. november 17.

A büntetés-végrehajtási szervezet 2016. évi Országos Judo Bajnokságát október 17-én rendezték az UTE Megyeri úti Sportcsarnokában. A Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja által szervezett versenyen 14 csapat, és összesen 98 versenyző indult.

Tovább a teljes cikkre

Érték az egészség

Publikálva: 2016. november 16.

"(M)érték-e az egészség?" címmel rendezték meg a harmadik egészségnapot 2016. november 16-án a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán.

Tovább a teljes cikkre

Kínai delegáció járt a BvOP-n

Publikálva: 2016. november 15.

November 15-én a Kínai Népköztársaság Jiangxi tartomány igazságügyi minisztériumának képviselői látogattak el a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságára. A hattagú delegáció az alternatív büntetés-végrehajtási módszerekről, a reintegrációs őrizet működéséről, technikai feltételeiről, jogszabályi hátteréről és a jogintézmény bevezetése óta elért eredményekről kívánt tájékozódni. A vendégeket Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese fogadta.

Tovább a teljes cikkre

Megújult az Oktatási Központ konyhája

Publikálva: 2016. november 14.

November 11-én Lajtár József bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese, valamint Szabó Zoltán bv. ezredes, igazgató ünnepélyes keretek között adta át a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának Újhegyi úti telephelyén kialakított melegítő konyhát és büfét. A 15 millió forintos beruházással újra biztosítottá vált az Oktatási Központban lévő hallgatók meleg étkeztetése.

Tovább a teljes cikkre

Jóvátételi program Vácott - A drogokról őszintén

Publikálva: 2016. november 10.

Jóvátételként egyedülálló programot kezdeményezett a Váci Fegyház és Börtön néhány lakója. Sajátos drogprevenciós stratégiát dolgoztak ki, amely célzottan a diákok felé irányul és nem csupán a megelőzésen alapul.

Tovább a teljes cikkre

Ősztől baromfit tisztít tizennégy elítélt egy Szeged környéki településen

Publikálva: 2016. november 10.

A Szegedi Fegyház és Börtön egyre több vállalkozással köt megállapodást elítéltek külső foglalkoztatására. A nyár folyamán jelezte az intézetnek egy cég, hogy szívesen alkalmazna fogvatartottakat baromfifeldolgozásra.

Tovább a teljes cikkre

A büntetés-végrehajtás is képviseltette magát a XXI. Kriminálexpón

Publikálva: 2016. november 9.

2016. november 8-10. között a "Kommunikáció a biztonságos világért, kommunikáció a biztonságos Magyarországért" címmel rendezték meg a XXI. biztonsági és informatikai, bűnmegelőzési, bűnüldözési, igazságszolgáltatási konferenciát, vagyis a 2016-os Kriminálexpót. A rendezvényen november 9-én, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szervezésében "A kockázatelemzés és kezelés jelene és jövője a büntetés-végrehajtásban" címmel rendeztek beszélgetéssorozatot.

Tovább a teljes cikkre

Dr. Estók József ny. bv. dandártábornok az NKE címzetes egyetemi docense lett

Publikálva: 2016. november 9.

Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora 2016. október 26-án, kiemelkedő szakmai és oktatói munkája elismeréseként címzetes egyetemi docensi címet adományozott Dr. Estók József ny. bv. dandártábornok részére.

Tovább a teljes cikkre

Ajándék a veszprémi óvodáknak

Publikálva: 2016. november 9.

A Kolostorok és Kertek Kft. részére felajánlott madáretetők és odúk a jövőben a veszprémi óvodások környezettudatos szemléletének fejlesztéséhez járulnak majd hozzá.

Tovább a teljes cikkre

Hallásvizsgáló készülék adományt kapott a Bv. Kórház szülészeti osztálya

Publikálva: 2016. november 8.

A tizenöt budapesti és Pest megyei szülészeti osztály mellett a Büntetés-végrehajtás Központi Kórház szülészeti osztálya is abban a megtiszteltetésben részesült, hogy az újszülöttek hallásvizsgálatához egy modern készüléket vehetett át. Az adományokat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke adta át 2016. november 7-én, a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán tartott ünnepségen.

Tovább a teljes cikkre

Pályázatot hirdet a Magyar Börtönügyi Társaság

Publikálva: 2016. november 5.

Az MBT „Naprakészen” címmel pályázatot hirdet a tudományos kutatási tevékenység támogatására a büntetés-végrehajtási területen.

Tovább a teljes cikkre

Sikeresen zárult a kábítószerkereső kutya és kutyavezető képzés Baracskán

Publikálva: 2016. november 4.

A BvOP Biztonsági Szolgálat szakirányítása mellett először indult a kábítószer-kereső kutyavezetők és kutyáik részére saját, a büntetés-végrehajtás keretein belüli szaktanfolyami képzés. Az előképzést követően, a két hónapon keresztül zajló tanfolyam ünnepélyes lezárására október 28-án került sor a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektumában.

Tovább a teljes cikkre

Börtönlelkészeket és börtönmissziót végző önkénteseket tüntetett ki az államtitkár

Publikálva: 2016. november 3.

2016. november 3-án a Magyar Testvéri Börtöntársaság (MTB) és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete (BMSZ) közösen tartotta meg az éves rendes közgyűlését és konferenciáját a Református Zsinati Hivatal dísztermében. A rendezvényen Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára több díjat is átadott.

Tovább a teljes cikkre

Új országos parancsnok a büntetés-végrehajtás élén

Publikálva: 2016. október 28.

Pintér Sándor belügyminiszter 2016. november 1-jei hatállyal kinevezte dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagyot a büntetés-végrehajtás országos parancsnokává.

Tovább a teljes cikkre

120 év nagy idő, de a hosszú múlt stabil jövőt jelent

Publikálva: 2016. október 27.

A Budapesti Fegyház és Börtön fennállásának 120. évfordulójára rendezett ünnepi állományértekezletet tartottak a Kozma utcai intézetben.

Tovább a teljes cikkre

Átadták az Állampusztai Országos Bv. Intézet új körletépületét

Publikálva: 2016. október 26.

Október 26-án Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka ünnepélyes keretek között adta át az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti objektumának új fogvatartotti körletépületét. A 730 millió forintos, fogvatartotti munkáltatás bevonásával készült beruházás révén 108 férőhellyel, mintegy 920-ra nőtt az állampusztai börtön befogadóképessége.

Tovább a teljes cikkre

Szakmai látogatáson vett részt hazánkban a lengyel bv. szervezet delegációja

Publikálva: 2016. október 27.

2016. október 24-25. között szakmai látogatásra érkezett Magyarországra Patryk Jaki, a lengyel igazságügyi minisztérium államtitkára, valamint Jacek Kitliński tábornok, a lengyel büntetés-végrehajtási szervezet országos parancsnoka. A látogatás fő célja a fogvatartotti munkáltatás rendszerének megismerése volt.

Tovább a teljes cikkre

Átadták az új mosodát

Publikálva: 2016. október 25.

Ünnepélyes keretek között október 25-én adták át a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet III. objektumában kialakított új higiénikus mosodát. A beruházás több mint 400 millió forintból, fogvatartotti munkáltatás bevonásával valósult meg. Az üzemben három műszakban összesen 150 fogvatartott végezhet majd munkát.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések nemzeti ünnepünk alkalmából

Publikálva: 2016. október 20.

Nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 60., valamint a köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából ünnepséget tartottak október 20-án a Belügyminisztérium Márványaulájában a BM alá tartozó szervek részére. Az ünnepségen több kollégánk is elismerésben részesült, amelyet Kontrát Károly parlamenti államtitkár adott át. Október 21-én, a Büntetés-végrehajtási Szervezet központi ünnepségén, a Fővárosi Bv. Intézet III. objektumában Csóti András bv. altábornagy, országos parancsnok adta át a miniszteri és országos parancsnoki jutalmakat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégáknak.

Tovább a teljes cikkre

Cseh delegáció látogatott hazánkba

Publikálva: 2016. október 20.

Október 17-20. között a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a Cseh Köztársaság Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közötti együttműködési megállapodás alapján Magyarországra látogatott a Cseh Köztársaság büntetés-végrehajtás országos parancsnokságának négy munkatársa.

Tovább a teljes cikkre

Elindult a konfekcionáló üzem Debrecenben

Publikálva: 2016. október 10.

Az Adorján-Tex Kft. a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehatási Intézet telephelyén október 10-étől már két munkaterületen is folytat fogvatartotti munkáltatást. A korábban papírzsákokat hajtogató húsz fogvatartott mellett további hat kezdhette meg munkáját az újonnan kialakított konfekcionáló üzemben.

Tovább a teljes cikkre

Országos Sakk Bajnokság 2016

Publikálva: 2016. október 20.

A büntetési végrehajtási szervezet Országos Sakk Bajnokságának döntőjére 2016. október 19-én került sor a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja szervezésében az Újhegyi úti Oktatási Központban hat bv. intézet részvételével.

Tovább a teljes cikkre

Dr. Budai István dandártábornoki kinevezése

Publikálva: 2016. október 19.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére, kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül büntetés-végrehajtási dandártábornokká nevezte ki Dr. Budai István bv. ezredest, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnokát. A kinevezést október 19-én, a Sándor-palotában rendezett ünnepélyen adták át.

Tovább a teljes cikkre

A Hatvani kapu téren dolgoztak a fogvatartottak

Publikálva: 2016. október 17.

Tizennyolc női elítélt tette szebbé a Hatvani kapu téren található 56-os emlékmű környékét pénteken Egerben.

Tovább a teljes cikkre

Rangos polgárőr elismerés az országos parancsnoknak

Publikálva: 2016. október 14.

Az Országos Polgárőr Szövetség október 23-a tiszteletére, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben rendezett központi ünnepségén Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a polgárőrség legrangosabb kitüntetését, a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet vehette át.

Tovább a teljes cikkre

II. Magyar Kültéri Védelmi Konferencia

Publikálva: 2016. október 13.

Október 11-én az Aquaworld Resort Hotelben rendezték meg a II. Magyar Kültéri Védelmi Konferenciát. A rendezvényen részt vett és előadást tartott Lajtár József bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese.

Tovább a teljes cikkre

Informatikai és európai uniós képzések a fogvatartottaknak

Publikálva: 2016. október 8.

Intézetünkben huszonhárom fogvatartott részére indított képzést a Váltó-sáv Alapítvány. Az informatikai és az európai unióról szóló tréningek napi 4 órában zajlanak.

Tovább a teljes cikkre

A 70 éves Prof. Dr. Vókó György köszöntése

Publikálva: 2016. október 7.

Bensőséges hangulatú eseménynek adott helyet 2016. október 5-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. Az elmúlt évtizedek büntetés-végrehajtási jogtudományának egyik megahatározó személyiségét, Vókó György professzort, az MTA doktorát 70. születésnapja alkalmából köszöntötték munkatársai, pályatársai, tanítványai és tisztelői.

Tovább a teljes cikkre

Hadifogolytábor és hadifogolysors konferencia Szegeden

Publikálva: 2016. október 6.

"Hadifogolytábor és hadifogolysors a Szegedi Fegyház és Börtönben 1944-1945-ben" címmel október 6-án emlékkonferenciát és emléktábla-avatást tartottak a Szegedi Fegyház és Börtön dísztermében.

Tovább a teljes cikkre

Kutyavezetők és szolgálati kutyáik VI. Országos versenye

Publikálva: 2016. október 3.

2016. szeptember 29-30-án az Állampusztai Országos Bv. Intézet rendezte meg a Kutyavezetők és szolgálati kutyáik VI. országos versenyét, amelyen a Visegrádi négyek országai (Csehország, Lengyelország, Szlovákia), a társ rendvédelmi szervek közül a rendőrség és a NAV, valamint tizennyolc bv. intézet csapata vett részt.

Tovább a teljes cikkre

2016. évi Országos Lőbajnokság

Publikálva: 2016. október 3.

A Márianosztai Fegyház és Börtön lőterén tartották a büntetés-végrehajtási szervezet idei Országos Lőbajnokságát 2016. szeptember 27-én. A bajnokság megújult versenyszámokkal és harminc csapat részvételével zajlott.

Tovább a teljes cikkre

Adomány az Emberkék Alapítvány részére

Publikálva: 2016. szeptember 27.

A Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán nagy feltűnést keltett az a két, rabruhába öltözött, óriási festményeket cipelő ember, akiket fegyőrök kísértek. Nem bűntény történt, éppen ellenkezőleg: a fogvatartottak adományt hoztak.

Tovább a teljes cikkre

A Magyar Politikai Elítéltek Közösségének jubileumi emlékülése

Publikálva: 2016. szeptember 30.

Az 1945-1956 közötti Magyar Politikai Elítéltek Közössége a Magyar Börtönügyi Társaság közreműködésével 2016. szeptember 23-án tartotta a Stefánia Palotában a 25 éves jubileumi emlékülését.

Tovább a teljes cikkre

Segítség fogyatékkal élő embereknek

Publikálva: 2016. szeptember 27.

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet négy fogvatartottja jóvátételi program keretében irodákat festett a Veszprém Megyei Önkormányzat Fenyveserdő Ápoló-Gondozó Otthonában.

Tovább a teljes cikkre

Üzemfelújítás Debrecenben

Publikálva: 2016. október 3.

A Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet területén a fogvatartotti munkáltatást az intézet költségvetési munkáltatása mellett, az Adorján-Tex Kft. bérmunkában is végzi. Az Adorján-Tex Kft. és a Nánás Papír Kft. között létrejött bérmunkaszerződés alapján jelenleg 15 debreceni fogvatartott dolgozik az üzemben.

Tovább a teljes cikkre

5 éves a központi ellátás

Publikálva: 2016. szeptember 26.

A központi ellátás ötödik évfordulója alkalmából konferenciát és kiállítást rendezett a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A Groupama Arénában szeptember 26-án rendezett szakmai napon a társszervek, az együttműködő partnerek és az érdeklődők a büntetés-végrehajtás gazdasági társaságaival és a fogvatartotti munkáltatással ismerkedhettek meg közelebbről.

Tovább a teljes cikkre

Hazánkba látogattak a svájci börtönmissziós szervezetek vezetői

Publikálva: 2016. szeptember 28.

Szeptember 19-e és 22-e között Magyarországra látogattak a svájci börtönmissziós szervezetek vezetői.

Tovább a teljes cikkre

Magyarországon ülésezett a Büntetés-végrehajtási Szervezetek Közép-európai Kerekasztala

Publikálva: 2016. szeptember 21.

A magyar büntetés-végrehajtási szervezet vezetésével szeptember 21-én vette kezdetét a Büntetés-végrehajtási Szervezetek Közép-európai Kerekasztalának tizenötödik ülése. A térség legrangosabb szakmai konferenciáját a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának felújított pilisszentkereszti telephelyén rendezték. A résztvevőket szeptember 22-én szakmai megbeszélésen Pintér Sándor belügyminiszter is fogadta.

Tovább a teljes cikkre

Prison Medic képzés indul a Pécsi Tudományegyetemen

Publikálva: 2016. szeptember 19.

A Pécsi Tudományegyetem és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szeptember 7-én megállapodást kötött egy új képzés létrehozásáról, amelynek értelmében a rendőrségnél már folyamatban lévő Police Medic mintájára a büntetés-végrehajtás Prison Medic képzést indít.

Tovább a teljes cikkre

Bűnügyi nyilvántartási és bűnügyi igazgatási szakmai nap

Publikálva: 2016. szeptember 16.

2016. szeptember 15-én, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szervezésében, a Fővárosi Bv. Intézetben a bűnügyi nyilvántartást vezető és bűnügyi igazgatás területén együttműködő szervezetek műhelybeszélgetéssel egybekötött szakmai napot tartottak.

Tovább a teljes cikkre

Bohócdoktorokat támogatott a büntetés-végrehajtás

Publikálva: 2016. szeptember 12.

Adománygyűjtési akcióba kezdett a büntetés-végrehajtási szervezet a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványa számára. Az összegyűlt adományt Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka ünnepélyes keretek között adta át a szervezet munkatársának szeptember 6-án.

Tovább a teljes cikkre

XXI. Szent Adorján-nap

Publikálva: 2016. szeptember 9.

A magyar Büntetés-végrehajtási Szervezet szeptember 9-én tartotta a XXI. Szent Adorján-napi ünnepi állománygyűlését a Belügyminisztérium Színháztermében. A miniszteri és országos parancsnoki elismerések átadása mellett dr. Felkai László közigazgatási államtitkár, mint a rendezvény elöljárója átadta a belügyminiszter által adományozott csapatzászlót az idén 120 éves Budapesti Fegyház és Börtön személyi állománya részére.

Tovább a teljes cikkre

Megújult a Balassagyarmati Fegyház és Börtön étkezdéje

Publikálva: 2016. szeptember 6.

Fogvatartottak munkájával szépült meg az intézet ebédlője, melyet szeptember 5-én vehetett birtokba a személyi állomány.

Tovább a teljes cikkre

Jóvátétel - Ismét fogvatartottak takarítottak a Vas-Villá-ban

Publikálva: 2016. augusztus 29.

Hat elítélt munkájának köszönhetően szépült meg tanévkezdésre az iskola udvara, és az iskolát határoló zöldterület.

Tovább a teljes cikkre

Nóniusz regionális tenyészszemle Állampusztán

Publikálva: 2016. szeptember 7.

Az Állampusztai Kft. 57 lovát vezették fel a Nonius Egyesület bírálóbizottsága elé 2016. szeptember 3-án, a III. Regionális Nóniusz Tenyészszemlén. A lovakat több kategóriában zsűrizték, szigorú szabályok szerint a fajtára jellemző tulajdonságokat, adottságokat értékelték.

Tovább a teljes cikkre

Újabb fogvatartottak szerezhetnek szakmát a Csillagban

Publikálva: 2016. szeptember 1.

Hegesztő és lakatos szakmát tanulhat harminckét fogvatartott szeptember 1-től az elítéltek munkáltatását szervező Nagyfa-Alföld Kft. szegedi üzemében.

Tovább a teljes cikkre

A legjobb börtönfotók

Publikálva: 2016. augusztus 31.

Fotópályázatot hirdetett a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a személyi állomány részére. Öt különböző kategóriában pályázhattak fotóikkal, a határidőig 40 kollégától összesen 176 kép érkezett. A győztes képekből és a pályázatra érkezett legjobb fotókból a Belügyminisztériumban tartott Központi Állománygyűlésen 2016. szeptember 9-én a Büntetés-végrehajtás Tudományos Tanácsa támogatásával kiállítást szervezünk.

Tovább a teljes cikkre

Sikeresen zárult az új kutyás képzés

Publikálva: 2016. augusztus 19.

A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektumában került sor a kutyavezetők és szolgálati kutyáik öthónapos nyomkövető képzésének ünnepélyes lezárására, augusztus 5-én.

Tovább a teljes cikkre

Magas állami kitüntetés a büntetés-végrehajtás két vezetőjének

Publikálva: 2016. augusztus 18.

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Áder János, Magyarország köztársasági elnöke kimagasló szakmai munkájáért elismerésben részesítette Csóti András bv. altábornagyot és Lajtár József bv. vezérőrnagyot augusztus 18-án, a Belügyminisztériumban.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések augusztus 20-a alkalmából

Publikálva: 2016. augusztus 18.

Köztársasági és belügyminiszteri elismerésben részesültek kollégáink állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a Belügyminisztériumban, illetve az Országos Parancsnokságon tartott ünnepségeken.

Tovább a teljes cikkre

Börtönszínház, újratöltve

Publikálva: 2016. augusztus 17.

Másodszor is bemutatkoztak az ország legjobb börtönszínházi társulatai: augusztus 12-én a budapesti József Attila Színházban rendezte meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a II. Országos Börtönszínházi Találkozó döntőjét. A rendezvényhez szinte minden magyarországi börtön színjátszótársulata csatlakozott, a regionális döntőkkel együtt összesen 21 börtön 237 fogvatartottja szerepelt a versenyen. A legjobb előadásnak járó díjat a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet társulata nyerte, a Szerepcsere című produkcióval.

Tovább a teljes cikkre

Tengerész megemlékezés

Publikálva: 2016. augusztus 16.

Tengerészekre emlékezett a város 2016. augusztus 16-án. A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön személyi állománya és az intézetben elhelyezett fogvatartottak hatékony közreműködésével valósulhatott meg a rendezvénysorozat, amely mögé támogatóként a Honvédelmi Minisztérium és Sátoraljaújhely Város Önkormányzata mellett civil szervezetek is felsorakoztak.

Tovább a teljes cikkre

Önkéntes munka a katonai ügyészségen

Publikálva: 2016. augusztus 11.

Elítéltek végezték a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya épületében az őrző helyiség festését és mázolását augusztus 11-én.

Tovább a teljes cikkre

Harminc millió forintból újultak meg a szolnoki börtön zárkái

Publikálva: 2016. augusztus 10.

2016. augusztus 10-én Lajtár József bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese adta át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet közel 30 millió forintos zárkafelújítási beruházását.

Tovább a teljes cikkre

Grúz miniszteri látogatás

Publikálva: 2016. augusztus 10.

Háromnapos hivatalos látogatást tett Magyarországon 2016. augusztus 8-10. között Kakha Kakhishvili, Grúzia büntetés-végrehajtásért és pártfogó felügyeletért felelős minisztere és kísérete.

Tovább a teljes cikkre

„Nem színházat akartunk csinálni, hanem egy darabot, ami őszinte”

Publikálva: 2016. augusztus 3.

Megnéztük, hol tart a Budapesti Fegyház és Börtön drámapedagógiai és személyiségfejlesztő képzése. Két szakember, Farkas József alezredes és Kriszt László rendező vezetésével közel kéttucat fogvatartott tanult bele a színjátszásba, miközben a foglalkozásokon a pszichológia, a filozófia, az irodalom és a teológia segítségével gondolhatták újra döntéseik rövid- és hosszútávú következményeit.

Tovább a teljes cikkre

Virágokat ültettek a fogvatartottak az egri kórház mellett

Publikálva: 2016. július 29.

A "Börtön a városért" program keretében július 28-án hat női fogvatartott ültetett virágot Egerben a Markhot Ferenc Kórház patakparti falán lévő virágtartókba. Ez a fajta jóvátételi munkavégzés nem idegen a város életében.

Tovább a teljes cikkre

Munkatársakat keres a büntetés-végrehajtás

Publikálva: 2016. július 29.

A férőhelybővítési programmal párhuzamosan megkezdődött a munkavállalók toborzása is, hiszen az új bv. intézetek együttesen várhatóan 2500 fő részére biztosítanak munkalehetőséget, a felügyelőktől a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig. Az álláshelyek betöltésére elsősorban a helyi lakosok jelentkezését várjuk.

Tovább a teljes cikkre

Hazánkba látogatott a grúz bv. szervezet delegációja

Publikálva: 2016. július 29.

Az Európai Bizottság TAIEX programja keretében 2016. július 27-29. között a grúz büntetés-végrehajtási szervezet háromfős delegációja érkezett hazánkba. A küldöttséget Zaza Grigolia országos parancsnokhelyettes vezette.

Tovább a teljes cikkre

Megújuló együttműködés - 30 éve partnerségben

Publikálva: 2016. július 26.

Ismét megújította együttműködési megállapodását a Magyar Vöröskereszt és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. Az egyezményt Kardos István, a Magyar Humanitárius Szervezet főigazgatója és Csóti András bv. altábornagy, országos parancsnok írták alá 2016. július 26-án, a Magyar Vöröskereszt székházában.

Tovább a teljes cikkre

Újra segítettünk

Publikálva: 2016. július 22.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház területén lévő szabadidőparkban 5 napon át 5 fiatalkorú fogvatartott dolgozott, egyfajta jóvátételként.

Tovább a teljes cikkre

Családbarát munkahely lett a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Publikálva: 2016. július 20.

Átadták az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által hatodik alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely pályázat díjait. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága mellett az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet is részesült a kitüntető elismerésben.

Tovább a teljes cikkre

Gyermekotthonnak segítettek jóvátétel keretében a fogvatartottak

Publikálva: 2016. július 19.

Júliusban több héten keresztül, hat-hat fogvatartott végez napi hét órában jóvátételi munkát az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény területén, ahol keze munkájuk által újulnak meg a kerti játékok, padok, felszerelések.

Tovább a teljes cikkre

Szakmai látogatáson vett részt hazánkban az albán bv. szervezet delegációja

Publikálva: 2016. július 19.

Csóti András bv. altábornagy, országos parancsnok meghívására 2016. július 18-19. között az Európai Bizottság TAIEX programjának keretében Magyarországra látogatott az albán büntetés-végrehajtási szervezet háromfős delegációja. A szakmai tapasztalatcsere kiemelt célja a fogvatartotti munkáltatás, valamint a kockázatelemzési rendszer megismerése volt.

Tovább a teljes cikkre

Munkáltatás "KÉSZ-leten"

Publikálva: 2016. július 18.

Szerződés formában július 4-től megindult az együttműködés a KÉSZ Holding Zrt. és a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet között.

Tovább a teljes cikkre

Példaértékű összefogás a bajban

Publikálva: 2016. július 13.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet adománygyűjtést szervezett az állományába tartozó Holdasi Zoltán bv. őrmester megsegítésére. A kezdeményezéshez, így kollégánk felépüléséhez további 8 büntetés-végrehajtási intézet dolgozói is csatlakoztak.

Tovább a teljes cikkre

Daganatos betegséggel és fogyatékkal élő gyermekeknek tartott bemutatót műveleti csoportunk

Publikálva: 2016. július 9.

Nemzetközi táborban tartott színes bemutatót az intézet műveleti csoportja. Július 5-én Sárospatakon jártak kollégáink.

Tovább a teljes cikkre

Felújítás alatt az egészségügyi körletrész

Publikálva: 2016. július 8.

Újabb nagy beruházásba kezdtünk az egészségügyi körletrész felújításával, melynek pénzügyi fedezetét a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága biztosította számunkra.

Tovább a teljes cikkre

"Tájékoztatjuk kedves utasainkat"

Publikálva: 2016. július 7.

Szerdán a kecskeméti 6-os buszra várakozók meglepődtek, hiszen kilenc fiatalkorú és felnőtt elítélt ezen a vonalon hat buszmegállót tett rendbe.

Tovább a teljes cikkre

Elítéltek dolgoznak a nagyfai földeken

Publikálva: 2016. július 6.

Megkezdődött a mezőgazdasági munka dandárja a Nagyfa-Alföld Kft. 650 hektáros termőterületén Nagyfán, ahol elítéltek segédkeznek a betakarítási és növényápolási munkákban. Aratják a gabonát és a repcét, szóját és napraforgót termesztenek.

Tovább a teljes cikkre

Ledolgozzák bűneiket

Publikálva: 2016. július 4.

Jóvátételi munkavégzés keretében festették le a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön elítéltjei Sopronban az Ikva Otthon mintegy négyszáz méteres kerítését. A hat fogvatartott önként jelentkezett a feladatra és munkájukért nem kaptak juttatást.

Tovább a teljes cikkre

Megkezdődött az aratás

Publikálva: 2016. július 5.

A jó időnek köszönhetően még Péter-Pál napja előtt megkezdődtek az aratási munkák az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.-nél.

Tovább a teljes cikkre

A szombathelyi bv. intézet is bemutatkozott a Múzeumok Éjszakáján

Publikálva: 2016. július 4.

Immáron harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a Szombathelyi Törvényszék a Múzeumok Éjszakája sorozat keretén belül július 2-án, és adott otthont már hagyományosan a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet kiállításainak és programjainak is.

Tovább a teljes cikkre

Semmelweis-napi elismerések

Publikálva: 2016. július 1.

Semmelweis-nap alkalmából belügyminiszteri és országos parancsnoki elismerésekben részesültek az egészségügyi területen dolgozó kollégáink július 1-jén.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartotti zarándoklat volt Mátraverebély-Szentkúton

Publikálva: 2016. június 30.

A büntetés-végrehajtási szervezet első ízben rendezte meg az Országos Fogvatartotti Zarándoklatot 2016. június 29-én, a Mátraverebély-Szentkúton található Nemzeti Kegyhelyen, amelyen 15 börtön 130 elítéltje vett részt. A fogvatartotti zarándoklaton Bíró László tábori püspök celebrált misét.

Tovább a teljes cikkre

Csodaszarvas a börtönből

Publikálva: 2016. június 28.

Újabb alkotás a balassagyarmati börtönből. Ezúttal egy nagyméretű, szarvast ábrázoló fa szobrot készítettek különleges módszerrel az elítéltek, amelyet a korábbi munkáiknak is helyet adó terényi művésztelepen helyeztek el. A „Csodaszarvas” átadó ünnepségét június 23-án tartották a Nógrád megyei településen, ahol köszöntőt mondott a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka is.

Tovább a teljes cikkre

Férőhelybővítési tájékoztató Tiszalökön

Publikálva: 2016. június 27.

Férőhelybővítéssel kapcsolatos tájékoztatót tartott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a tiszalöki bv. intézetben.
A tájékoztató elsődleges célja az volt, hogy szélesebb körű információt nyújtson a jelenlévők számára és biztosítsa a résztvevőket a további kölcsönös együttműködésről.

Tovább a teljes cikkre

Hamarosan tető alatt az "E" körlet

Publikálva: 2016. június 27.

Jól halad az építkezés, pár napon belül tető kerül az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet új épülete fölé. Hamarosan nyílik az új körlet, tovább csökken a zsúfoltság.

Tovább a teljes cikkre

Tisztavatás a Kapisztrán téren

Publikálva: 2016. június 27.

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén ismét a Budai Várban tartotta tisztavatási ünnepségét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete. A június 26-ai Kapisztrán téri ünnepélyen a büntetés-végrehajtás kötelékébe tartozó tisztek is letették esküjüket.

Tovább a teljes cikkre

Diplomaosztó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Publikálva: 2016. június 27.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika kápolnájában június 24-én tartották a diplomaátadó ünnepséget, ahol több mint kétszáz hallgató vehette át oklevelét.

Tovább a teljes cikkre

Országos döntő Pálhalmán

Publikálva: 2016. június 22.

Idén első alkalommal a Pálhalmai Országos Bv Intézet volt a házigazdája a Büntetés-végrehajtási Szervezet Kispályás Labdarúgó Bajnokság döntőjének 2016.június 22-én. Az országos bajnok a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön csapata lett.

Tovább a teljes cikkre

Együtt, hatékonyan

Publikálva: 2016. június 22.

Együttműködési megállapodást kötött az Országos Rendőr-főkapitányság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A megállapodás hatálya a két szervezet valamennyi szintjére kiterjed, a közöttük lévő szakmai együttműködést erősíti.

Tovább a teljes cikkre

Konferencia az időskorú fogvatartottak reintegrációjáról

Publikálva: 2016. június 17.

„Időskorú fogvatartottak reintegrációja” címmel rendezett konferenciát a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága 2016. június 16-án Pilisszentkereszten, melyen részt vett a bv. szervezet tagjain kívül több együttműködő szerv képviselője is.

Tovább a teljes cikkre

Püspöki látogatás

Publikálva: 2016. június 21.

Ferenc pápa 2015. december 8-án (a II. Vatikáni Zsinat lezárásának 50. évfordulóján) megnyitotta a 30. Szentévet: az Irgalmasság Évét. Az irgalmasság testi cselekedeteinek egyike "a fogságban lévőket felkeresni". Ennek jegyében hívták meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe egy látogatásra 2016. június 21-én Dr. Beer Miklós Főtisztelendő Urat, a Váci Egyházmegye püspökét.

Tovább a teljes cikkre

Első női börtöncursillo Kalocsán

Publikálva: 2016. június 21.

A Kalocsai Fegyház és Börtönben 2016. június 16-19. között tartották az első női börtöncursillot. A négy napos lelkigyakorlaton tíz fogvatartott és nyolc előadó vett részt, köztük dr. Székely János, Budapest-Esztergom Főegyházmegye segédpüspöke is, aki a program lelki vezetője volt.

Tovább a teljes cikkre

Tiszalökön ismét kifőztek valamit

Publikálva: 2016. június 21.

Elítéltek tettek záróvizsgát kedden délután a tiszalöki börtönben. A megmérettetés a konyhai kisegítő szakmai végzettség megszerzésért folyt. A tizenöt főből álló csoport 3 hónapon át tanulta az elméleti és gyakorlati feladatokat, amelyről a négyfős bizottság előtt számolt be.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartottak közreműködésével újult meg a Nyíregyházi Törvényszék

Publikálva: 2016. június 17.

A Nyíregyházi Törvényszék és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet hagyományosan jó együttműködésének köszönhetően fogvatartottak szépítették meg az épület belsejét. 2016. június 11-12-én 14 fogvatartott vállalt jóvátételi munkát a nyíregyházi bíróságon.

Tovább a teljes cikkre

Hessz FM, a rádió - Vigyázat, az ajtók záródtak!

Publikálva: 2016. június 13.

2016. június 13-án, reggel 9 órakor megszólalt Magyarország első női börtönrádiója, a Hessz FM.

Tovább a teljes cikkre

32 új rabszállító állt szolgálatba

Publikálva: 2016. június 8.

Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára és Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka átadta a 32 darab új fogvatartotti szállítójárművet 2016. június 8-án. Az új „kisrabók” a büntetés-végrehajtási szervezet gépjármű fejlesztési programjának része, az év végéig további 31 gépjárművet vásárol a szervezet.

Tovább a teljes cikkre

Pedagógusnapi köszöntések

Publikálva: 2016. június 7.

A szervezet központi pedagógusnapi ünnepségén június 3-án, a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának budapesti objektumában kaptak elismeréseket a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó kollégák.

Tovább a teljes cikkre

Ismét összerúgták a port a fogvatartottak a színészekkel

Publikálva: 2016. június 6.

Az elmúlt évekhez hasonlóan június 3-án is eljött az a nagy nap, amikor a Fővárosi Bv. Intézet és a Budapesti Fegyház és Börtön fogvatartottai összemérhették erejüket a Magyar Színészválogatott csapatával. A hagyományosnak mondható barátságos kispályás labdarúgó kupa megrendezésének joga idén a Fővárosi Bv. Intézetet illette meg, ezért az idei torna – annak helyszínére utalva – a Venyige Kupa 2016. nevet kapta.

Tovább a teljes cikkre

Szakmával a könnyebb elhelyezkedésért - Szakmaképzős tanévzáró

Publikálva: 2016. június 6.

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben június 3-án ünnepélyes keretek között került sor az első szakmaképzős tanév lezárására. A legjobb villanyszerelő, festő, és kőműves szakmunkás tanulóknak járó elismeréseket Nyima Tamás bv. ezredes, az intézet parancsnoka és Králik Tibor a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója adták át.

Tovább a teljes cikkre

Börtön a városért nyolcvanadik alkalommal

Publikálva: 2016. május 27.

Nyolcvanadik alkalommal takarítottak Eger városában a fogvatartottak. Ezúttal a Múzsák Ligetében kertészkedtek.

Tovább a teljes cikkre

Véget ért a szakmaképzés

Publikálva: 2016. május 27.

Május végén zárult a kétéves, OKJ bizonyítványt adó kertész, valamint a szobafestő, mázoló és tapétázó fogvatartotti képzésünk.

Tovább a teljes cikkre

Börtönpártfogók szakmai konferenciája Tiszalökön

Publikálva: 2016. május 27.

Büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelői tevékenységről szerveztek regionális szakmai konferenciát a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben május 26-án. Gyakorlati kérdések, elméleti paradigmák, átélt tapasztalatok és jövőbeli elképzelések segítették a konferencia résztvevőit az együttgondolkodásban.

Tovább a teljes cikkre

Szociális szakgondozó tanulók vizsgáztak a Csillagban

Publikálva: 2016. május 27.

Huszonnégy elítélt adott számot tudásáról a kétéves, szociális szakgondozó képzésen május 24-én és 25-én a Szegedi Fegyház és Börtönben. Az érettségire épülő OKJ-s képzést a Pannon Oktatási Központ szervezte a fogvatartottaknak, akik írásban, szóban és gyakorlatban vizsgáztak.

Tovább a teljes cikkre

Megvalósítottuk a „Családbarát Munkahely” pályázat vállalásait

Publikálva: 2016. május 26.

A Budapesti Fegyház és Börtön a szolgálati feladatok és kötelezettségek ellátása mellett folyamatosan fejleszteni, bővíteni kívánja a munkahelyi légkör javítását célzó programok és intézkedések körét. Ezen célkitűzésének megvalósítására nagyszerű lehetőséget nyújtott a családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására kiírt pályázat, melyen az intézet 1.000.000 Ft összegű támogatást nyert.

Tovább a teljes cikkre

Sopronkőhidán ülésezett az MBT Történeti Szekciója

Publikálva: 2016. május 26.

2016. május 26-án tudományos fórumot tartott a Magyar Börtönügyi Társaság Történeti Szekciója a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben.

Tovább a teljes cikkre

Törvényességi felügyeleti munkaértekezlet a Gyűjtőben

Publikálva: 2016. május 26.

Május 24-én szakmai konzultáció keretében értékeltük a Budapesti Fegyház és Börtönben végzett törvényességi felügyeleti tevékenység elmúlt féléves tapasztalatait. A Fővárosi Főügyészséget a Büntetés-végrehajtási Törvényességi Felügyeleti és Jogvédelmi Önálló Osztály megbízott vezetője, dr. Székely István János, valamint a dr. Molnárné dr. Mitúk Julianna bv. ügyész képviselték.

Tovább a teljes cikkre

Lezárult a pártfogó felügyelők és reintegrációs tisztek szakmai képzése

Publikálva: 2016. május 25.

Eredményes szakmai továbbképzés-sorozaton vannak túl a büntetés-végrehajtási intézetek bv. pártfogó felügyelői és reintegrációs tisztjei. A BM által finanszírozott projekt a büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelői tevékenységek fejlesztését tűzte ki célul. A tapasztalatok mindenhol pozitívak voltak.

Tovább a teljes cikkre

Az MBT Humán Szekciója is megtartotta soros ülését

Publikálva: 2016. május 24.

2016. május 12-én tartotta I. féléves szekcióülését a Magyar Börtönügyi Társaság Humán Szekciója a Váci Fegyház és Börtönben. A konferencia témái az aktualitásokhoz igazodva döntően személyzeti és egészségügyi területekhez kapcsolódtak.

Tovább a teljes cikkre

Megújultak a szekszárdi börtön zárkái

Publikálva: 2016. május 24.

Ünnepélyes keretek között május 23-án adták át a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet közelmúltban felújított 27 kis alapterületű zárkáját. A beruházás a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által biztosított 17,4 millió Ft-os támogatásból valósult meg. Az újonnan beépített zárkaajtókat a bv. gazdasági társaságai gyártották, míg a felújítási munkálatokat az intézetben szabadságvesztésüket töltő fogvatartottak végezték.

Tovább a teljes cikkre

Szekszárdon tartotta ülését az MBT Jogi Szekciója

Publikálva: 2016. május 23.

A Tolna Megyei Főügyészség Dísztermében került sor a Magyar Börtönügyi Társaság Jogi Szekciójának ülésére 2016. május 19-én. A több mint 40 résztvevő változatos témakörökben hallhatott előadásokat a büntetés-végrehajtást érintő aktuális kérdésekről.

Tovább a teljes cikkre

A Honvédelemért Kitüntető Cím az országos parancsnoknak

Publikálva: 2016. május 20.

A Magyar Honvédelem napja alkalmából központi ünnepséget tartottak a Stefánia Palotában. A május 20-án rendezett eseményen több kitüntetést és elismerést is kiosztottak az elmúlt időszakban a honvédelem ügyéért nyújtott kiemelt teljesítményért, valamint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben való helytállásért. A kitüntettek között szerepelt Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka is.

Tovább a teljes cikkre

Pálhalma az idei járőrbajnok

Publikálva: 2016. május 19.

27 csapat vett részt a Büntetés-végrehajtási Szervezet 2016. évi Országos Járőrbajnokságán, Márianosztrán május 18-án.

Tovább a teljes cikkre

A Budapesti Fegyház és Börtönben ülésezett a Magyar Börtönügyi Társaság Biztonsági Szekciója

Publikálva: 2016. május 18.

A Magyar Börtönügyi Társaság Biztonsági Szekciója soros ülését tartotta a Budapesti Fegyház és Börtönben, Nyima Tamás bv. ezredes, szekcióvezető elnökletével. A tudományos fórum aktuális témája a "Biztonságtechnikai eszközök jelenlegi, illetve jövőbeli alkalmazhatósága a magyar büntetés-végrehajtásban" volt.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent a 2015-ös Évkönyv

Publikálva: 2016. május 17.

Megjelent a bv. szervezet tavalyi munkáját bemutató évkönyvünk, amely már letölthető a szervezet honlapjáról is. Az idei szám is – hasonlóan az előző évekhez – rengeteg újdonságot tartalmaz.

Tovább a teljes cikkre

Ügyvezető igazgatói értekezlet Állampusztán

Publikálva: 2016. május 13.

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben május 11-én találkoztak a bv. gazdasági társaságainak ügyvezető igazgatói. A munkát Lajtár József bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese értékelte.

Tovább a teljes cikkre

Koszorúzással és szentmisével emlékeztek

Publikálva: 2016. május 10.

A Kalocsai Fegyház és Börtön falán elhelyezett emléktábla előtti koszorúzással, majd az intézet Szent Kereszt Börtönkápolnájában tartott szentmisével emlékeztek a politikai elítéltekre.

Tovább a teljes cikkre

Zemplén Kupa kiképzési szintfelmérő verseny

Publikálva: 2016. május 9.

Az észak-magyarországi régió bv. intézeteinek csapatai versenyezhettek 2016. május 06-án a "Zemplén Kupa" cím elnyeréséért, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön szervezésében, Sátoraljaújhely futballpályáján és egyik középiskolájának tornatermében, valamint Sárospatak lőterén.

Tovább a teljes cikkre

Együtt a katonákkal és a civilekkel, toborzó országfutás Kaposváron

Publikálva: 2016. május 5.

A kaposvári börtön csapata is részt vett a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság által szervezett toborzó országfutásban május 05-én.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartottak újították fel a tűzoltókocsit

Publikálva: 2016. május 3.

A katasztrófavédelem megbízásából régi tűzoltókocsikat javítanak és építenek újjá jóvátételi munka keretében a márianosztrai fogvatartottak. A restaurált járművet az intézet parancsnokhelyettese adta át a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak május 3-án, a jubileumi, 25. Tűzoltó Napi ünnepségükön.

Tovább a teljes cikkre

Idén is számos börtön csatlakozott a TeSzedd! mozgalomhoz

Publikálva: 2016. május 3.

A magyar büntetés-végrehajtást több éve részt vesz a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság által országosan megszervezett "TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért" mozgalomban.

Tovább a teljes cikkre

Pártfogói tapasztalatcsere

Publikálva: 2016. április 29.

Az I. Országos Pártfogói Konferencián a tapasztalatok és a tudás cseréjét, a konkrét, megélt példák kifejtését tűztük ki célul. Fontos az érdekek érvényesítése, egy olyan szakmai konferencia létrehozása, mely akár évente ismétlődhet, hozzájárulva ezzel a megfelelő szakmai együttműködés kialakításához és a kompetens munkavégzéshez. A rendezvényen az ország pártfogó felügyelői, és a reintegrációs szakterületen dolgozó kollégák vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

Hazánkba látogatott a Svájci Keresztény Rendőr Szövetség és a Svájci Evangéliumi Börtönmisszió delegációja

Publikálva: 2016. május 2.

Magyarországra látogatott a Svájci Keresztény Rendőr Szövetség és a Svájci Evangéliumi Börtönmisszió delegációja. A küldöttség tagjait a Fővárosi Bv. Intézet III. objektumában Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese fogadta. A delegáció tagjai magyarországi programjuk alatt a Fővárosi Bv. Intézetbe és a Tököli Országos Bv. Intézetbe is ellátogattak.

Tovább a teljes cikkre

Új képzések a palettán

Publikálva: 2016. május 2.

Áprilisban megkezdődött az a nagyszabású továbbképzési programsorozat, amely a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság Humán Szolgálata szervezésében és a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság közreműködésével közel 1200 kolléga számára biztosít képzési lehetőséget.

Tovább a teljes cikkre

Rendszeresen munkát végeznek a szombathelyi fogvatartottak

Publikálva: 2016. április 28.

Szombathely város legnagyobb megelégedésére végeznek hasznos munkát a szombathelyi fogvatartottak év eleje óta.

Tovább a teljes cikkre

Első Börtönrádió Konferencia

Publikálva: 2016. április 25.

A Brit Nagykövetség adott otthont az Első Börtönrádió Konferenciának április 22-én, amelyen a hazai bv. intézetekben működő börtönrádiók tevékenységét, valamint a börtönökben segítő civil szervezetek munkáját mutatták be. A konferencián a börtönrádió brit kitalálói meséltek az elmúlt évtized alatt elért eredményeikről, a hazai rádiókról pedig a résztvevő intézetek parancsnokai, az Adj Hangot Egyesület, illetve a már szabadult börtönrádiós fogvatartottak is beszámoltak.

Tovább a teljes cikkre

Országos jogi továbbképzés

Publikálva: 2016. április 22.

A Jogi és Adatkezelési Főosztály szervezésében 2016. április 21-én országos jogi továbbképzésre került sor a bv. szervezetben jogászi munkakörben foglalkoztatott munkatársak számára. A rendezvényen elméleti és gyakorlati szakemberek tartottak színvonalas előadásokat, melyek középpontjában a szakterületet érintő aktuális kérdések álltak.

Tovább a teljes cikkre

Elismerés a Rendőrség Napja alkalmából

Publikálva: 2016. április 22.

Április 24-e, Szent György napja, a Rendőrség ünnepe Magyarországon. Ebből az alkalomból április 21-én, a Rendőrségi Igazgatási Központban megtartott ünnepélyen – a Büntetés-végrehajtás és a Rendőrség szervei közötti együttműködésben nyújtott segítségéért – elismerésben részesült Ótott Annamária bv. ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság Központi Ellátási Főosztályának vezetője.

Tovább a teljes cikkre

Harmadszor is Pálhalma nyert

Publikálva: 2016. április 21.

291-en indultak a Büntetés-végrehajtási Szervezet 2016. évi Országos Terepfutó Bajnokságán. A Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja és a Márianosztrai Fegyház és Börtön által szervezett versenyen 34 bv. szerv munkatársai mérkőztek meg a két- és tíz kilométeres távon. A versenyt idén is a Pálhalmai Országos Bv. Intézet csapata nyerte.

Tovább a teljes cikkre

Elsöprő győzelem a Belügyminisztérium országos sakkversenyén

Publikálva: 2016. április 20.

A büntetés-végrehajtás háromfős csapata hozta el a legjobbnak járó serleget a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által szervezett BM Országos Sakkversenyről április 15-én.

Tovább a teljes cikkre

Sikerrel zárult a Vihar 2016 közszolgálati gyakorlat

Publikálva: 2016. április 20.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem négy karának mintegy 1100 hallgatója, köztük a büntetés-végrehajtás szakos hallgatók is részt vettek a közös modult lezáró Vihar 2016 elnevezésű közszolgálati gyakorlaton április 18-án és 19-én. A kétnapos rendezvényen a szélsőséges időjárás okozta katasztrófahelyzet esetén felmerülő feladatokat gyakorolhatták a hallgatók.

Tovább a teljes cikkre

A büntetés-végrehajtás is részt vett a XII. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Versenyen

Publikálva: 2016. április 19.

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ szervezésében április 14. és 16. között rendezték meg a XII. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny országos döntőjét. Az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában megtartott vetélkedőn a büntetés-végrehajtási szervezet is képviselte magát.

Tovább a teljes cikkre

Elítéltek dolgoznak az új hegesztőüzemben

Publikálva: 2016. április 13.

Új hegesztőcsarnokot adtak át 2016. április 13-án a Nagyfa-Alföld Kft. szegedi telephelyén a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. beruházásában. Az üzemben tíz fogvatartott fémből készült korlátokat és lépcsőket hegeszt, tizenketten pedig a hegesztőszakmát tanulják, a cég finanszírozásával, a Szegedi Szakképzési Centrum szervezésében.

Tovább a teljes cikkre

Az elhelyezés körülményei ismét javultak

Publikálva: 2016. április 8.

Új, nagyobb tűzbiztonságú matracokon aludhatnak a fogvatartottak a kaposvári intézetben.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések a Magyar Rendvédelmi Kar közgyűlésén

Publikálva: 2016. április 8.

A Magyar Rendvédelmi Kar április 06-án tartotta idei rendes, egyben ünnepi közgyűlését, amely keretében a Rendvédelemért Emlékéremmel ismerték el kollégáink munkáját is.

Tovább a teljes cikkre

A civil szervezetek szerepe és helye a büntetés-végrehajtásban

Publikálva: 2016. április 4.

A Magyar Börtönügyi Társaság 2016. március 31-én "A civil szervezetek szerepe és helye a büntetés-végrehajtásban" címmel tartott szakmai konferenciát az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar dísztermében. A tanácskozást követően megtartották a Magyar Börtönügyi Társaság éves közgyűlését is.

Tovább a teljes cikkre

Mezőgazdasági szakmai nap Gödöllőn

Publikálva: 2016. április 1.

A büntetés-végrehajtási agrárgazdaságokat érintő aktuális kérdésekről szóló szakmai napot tartottak 2016. március 31-én a Bv. Holding Kft. szervezésében a gödöllői Szent István Egyetemen, a Tudástranszfer Központ Kari Dísztermében. A rendezvényen a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Bakoduett Kft. mezőgazdasági tanácsadó cég vezetői és a házigazda Szent István Egyetem professzora mellett előadást tartottak a társaságok vezetői is. A szakmai nap zárásaként az elhangzottakat Nagy László, a Bv. Holding Kft. ügyvezető igazgatója és Lajtár József bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese foglalta össze.

Tovább a teljes cikkre

Ez már a szabadság?

Publikálva: 2016. március 31.

Ezzel a címmel nyílt kiállítás egykori fogvatartottak fényképeiből az Adj Hangot Egyesület kezdeményezésében március 31-én Budapesten. A reintegrációt célzó, még 2015 novemberében elindult projekt keretében nyolc frissen szabadult fogvatartott mutathatta meg, hogy neki mit jelent szabadnak lenni. A három hónapig tartó munkálatokat fotós szakemberek is segítették.

Tovább a teljes cikkre

Kerekasztal-beszélgetés a gyermekbűnözésről

Publikálva: 2016. március 29.

A magyarországi gyermekbűnözés súlya, veszélyessége címmel rendeztek kerekasztal-beszélgetést az NKE Kriminológiai Tanszékének munkatársai március 24-én a Rendészettudományi Karon. A büntető-igazságszolgáltatás és a gyermekvédelem elismert szakembereinek, valamint a Kar hallgatóinak és oktatóinak részvételével megtartott rendezvényen a büntetés-végrehajtás szakemberei is kifejtették álláspontjukat.

Tovább a teljes cikkre

Mandulás és sonkás kalács az idei húsvéti különlegesség az Annamajori Kft. pékségében

Publikálva: 2016. március 24.

A Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet baracskai objektumában elhelyezett elítéltek foglalkoztatását biztosító Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. péküzemében 129 fogvatartott dolgozik napi három műszakban.

Tovább a teljes cikkre

Teljes körűen felújított konyha kezdte meg működését a Budapesti Fegyház és Börtönben

Publikálva: 2016. március 22.

Összesen 333 millió forintból újult meg a konyha a Budapesti Fegyház és Börtönben. A beruházást Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka adta át 2016. március 22-én.

Tovább a teljes cikkre

Vezérőrnagyi előléptetés

Publikálva: 2016. március 21.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére, a hosszú időn át végzett kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül előléptette büntetés-végrehajtási vezérőrnaggyá Schmehl János bv. dandártábornokot, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettesét.

Tovább a teljes cikkre

Országos asztalitenisz döntő

Publikálva: 2016. március 21.

Az országos asztalitenisz-bajnokság döntője zajlott a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjában március 17-én.

Tovább a teljes cikkre

Ügyvezetői értekezlet a Gyűjtőben és a BUFÁ-ban

Publikálva: 2016. március 18.

Március 17-én a Budapesti Fegyház és Börtönben találkoztak a kft.-k ügyvezető igazgatói. Csóti András bv. altábornagy, országos parancsnok, valamint Lajtár József bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese is értékelte a bv. gazdasági társaságait.

Tovább a teljes cikkre

Országos rendőrfőkapitányi elismerés kollégánknak

Publikálva: 2016. március 17.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából országos rendőrfőkapitányi elismerésben részesült Kovács Mihály bv. ezredes, a BvOP Központi Szállítási és Nyilvántartási Főosztályának vezetője.

Tovább a teljes cikkre

Március 15-ei elismerések a Belügyminisztériumban

Publikálva: 2016. március 11.

Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár büntetés-végrehajtási dolgozóknak is kitüntetéseket és elismeréseket adott át március 11-én a Belügyminisztérium Márványaulájában, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Tovább a teljes cikkre

Ünnepi elismerések március 15-e alkalmából

Publikálva: 2016. március 10.

A Büntetés-végrehajtási Szervezet központi ünnepségén, nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából, Csóti András bv. altábornagy, országos parancsnok miniszteri és országos parancsnoki jutalmakat adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégáknak a Fővárosi Bv. Intézet Venyige utcai objektumában.

Tovább a teljes cikkre

Szakmai tapasztalatcsere a koszovói büntetés-végrehajtási szervezet vezetőivel

Publikálva: 2016. március 7.

Március 1-4. között Magyarországon tett látogatást a koszovói büntetés-végrehajtási szervezet háromfős delegációja Sokol Zogaj megbízott országos parancsnok vezetésével.

Tovább a teljes cikkre

Egyedülálló páros előadás a Pinceszínházban

Publikálva: 2016. március 3.

2016. február 27-én egyedi módon egy témában két műsort tekintett meg a nagyközönség a Pinceszínházban. Pogány Judit művésznő Pedig én jó anya voltam című előadása került elsőként színre, majd a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete fogvatartottjai mutatták be a Süket halál, avagy matt az Életnek című színdarabot közel 150 fős civil nézőközönség előtt.

Tovább a teljes cikkre

130 éves zárkaajtók cseréje és felújítása kezdődött Szegeden

Publikálva: 2016. március 3.

A Mars téri épületben február közepén kezdődött a zárkák felújítása. A Csillagban 120 matuzsálemkorú, fából készült zárkaajtót cserélnek újakra, ezzel párhuzamosan a zárkabelsők is megújulnak.

Tovább a teljes cikkre

Megbotlottam, elmesélem életem történetét

Publikálva: 2016. február 17.

Röviden így lehetne összefoglalni annak a bűnmegelőzési célú előadásnak a lényegét, melynek keretében három fogvatartott mesélte el élete történetét hátrányos helyzetű fiataloknak.

Tovább a teljes cikkre

Évértékelés a parancsnokságon

Publikálva: 2016. február 28.

Ahogy minden büntetés-végrehajtási intézetben, úgy az országos parancsnokságon is értékelték az elmúlt év tevékenységét a szervezet vezetői. Az állományértekezletet február 26-án, a Fővárosi Bv. Intézet Venyige utcai objektumának színháztermében tartották.

Tovább a teljes cikkre

Szakmai egyeztetés az alapvető jogok biztosával

Publikálva: 2016. február 29.

Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka meghívására szakmai egyeztetésen vett részt dr. Székely László, az alapvető jogok biztosa és dr. Pajcsicsné dr. Csóré Erika, az AJBH Hatósági és Környezetvédelmi Főosztályának vezetője a BvOP-n február 25-én.

Tovább a teljes cikkre

Büntetés-végrehajtási Albizottság alakult az MTA-n

Publikálva: 2016. február 9.

A Magyar Tudományos Akadémia Állam- és Jogtudományi Bizottságának szakmai javaslata alapján megalakult a Büntetés-végrehajtási Albizottság.

Tovább a teljes cikkre

Betanított cipőfelsőrész-készítő tanfolyam Egerben

Publikálva: 2016. február 9.

Hatvanórás cipőfelsőrész-készítő tanfolyamon vehettek részt az elítélt nők a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Tovább a teljes cikkre

Elítéltek adományoztak az árváknak

Publikálva: 2016. január 29.

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottai decemberben önkéntes adományozásba kezdtek. Január végére 126 elítélt összesen 130 000 Ft-ot adományozott a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak.

Tovább a teljes cikkre

Kevesebb energiával több fény

Publikálva: 2016. február 4.

Energiatakarékos led fényforrásokra cserélték a régieket a Szegedi Fegyház és Börtönben. Az égők cseréjét az intézet háziműhelye végezte, ahol szakemberek irányításával elítéltek dolgoznak.

Tovább a teljes cikkre

Summa cum laude minősítés a "Terápiás börtönért"

Publikálva: 2016. február 2.

Fiáth Titanilla, a Budapesti Fegyház és Börtön klinikai szakpszichológusa a legkiválóbbaknak kijáró summa cum laude minősítéssel védte meg „A terápiás börtön - Terepmunka-tapasztalatok amerikai terápiás közösségekben” című doktori értekezését az ELTE Társadalomtudományi Karán január 28-án.

Tovább a teljes cikkre

MBT konferencia a bv. törvény első tapasztalatairól

Publikálva: 2016. január 26.

A Magyar Börtönügyi Társaság és a Magyar Büntetőjogi Társaság 2016. január 21-én „A Bv. törvény első tapasztalatai. Mit várunk a kockázatelemzési és kezelési rendszer bevezetésétől?” címmel tartotta konferenciáját a Budapesti Ügyvédi Kamara dísztermében.

Tovább a teljes cikkre

Kiválóan végezte a munkáját a büntetés-végrehajtás

Publikálva: 2016. január 20.

Áldozatkészen, szakszerűen, törvényesen, fegyelmezetten, mindent összevetve kiválóan végezte a munkáját a büntetés-végrehajtás tavaly – mondta Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára a szervezet tevékenységét értékelő és az idei év fő feladatait meghatározó értekezleten a Fővárosi Bv. Intézet Venyige utcai objektumának színháztermében január 20-án.

Tovább a teljes cikkre

Ügyvezető igazgatói értekezlet a Bv. Holding Kft.-nél

Publikálva: 2016. január 14.

Ügyvezető igazgatói értekezletet tartottak január 14-én a Bv. Holding Kft. új, Rózsa utcai székházában, amelyen Csóti András bv. altábornagy, országos parancsnok, valamint Lajtár József bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese is értékelte a tavalyi évet.

Tovább a teljes cikkre

Elhunyt Dr. Antal Albert, az IMEI korábbi főigazgató főorvosa

Publikálva: 2016. január 8.

2016. január 7-én, életének 63. évében elhunyt Dr. Antal Albert, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet korábbi főigazgató főorvosa.

Tovább a teljes cikkre

Kőműves és hidegburkoló tanfolyam indult Vácott

Publikálva: 2016. január 8.

Az Európai Üzleti Polytechnikum és a Váci Fegyház és Börtön hatékony együttműködése kapcsán a négy évvel ezelőtti sikeres kőműves és hidegburkoló tanfolyam újra elindult intézetünkben.
28 fogvatartott részvételével, minden szombaton folyik a tanítás, egyelőre elméleti szinten.

Tovább a teljes cikkre

18 millió forint bűnmegelőzési programokra

Publikálva: 2016. január 7.

A büntetés-végrehajtási szervezet közel 18 millió forintot nyert a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a "Bűnmegelőzési projektek 2015. évi megvalósítása" elnevezésű pályázatán.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Bv. Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

Navigáció