Hírek

2017. május 18. 16:20

Múzeumi világnap 40. alkalommal

40. születésnapját ünnepli a Nemzetközi Múzeumi Világnap, az International Museum Day 2017. május 18-án. Az emléknaphoz csatlakozva a Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelye ingyenesen volt látogatható, csoportok részére akár a kibővített interaktív tárlatvezetéssel egybekötve.

2017. április 13. 11:58

Pályázat publikációk támogatására

A büntetés-végrehajtási szervezet pályázatot hirdet a büntetés-végrehajtási területen zajló publikációs tevékenység ösztönzésére. A pályázati felhívás célja, hogy a büntetés-végrehajtás számára aktuális és releváns témakörökben, szakmai-tudományos igényességgel megírt, adatelemzésen, hatásvizsgálaton vagy empirikus felmérésen alapuló, fejlesztési döntéseket, innovatív megoldásokat támogató pályaművek szülessenek. A témavázlatokat április 19-ig lehet elküldeni.

2017. április 6. 13:47

A Börtönmúzeum emlékkiállításának megnyitója a Holokauszt Emlékközpontban

A Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelye "utolsó percek" címmel szervezett időszaki kiállításának megnyitója volt 2017.04.06-án Budapesten a Holokauszt Emlékhelyen.

2016. szeptember 5. 13:30

A politikai elitéltek közösségének új kiadványa

A börtönmúzeum gondozásában, a Politikai Elítéltek Közösségének idei megemlékezésére egy sorozat újabb kiadványa jelenhetett meg 2016. augusztus 26-án.

2016. június 28. 14:53

Ismét megrendeztük a múzeumok éjszakáját

Intézetünk és a fenntartásában üzemelő börtönmúzeum idén ismét csatlakozott az országos Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz, melyre az előző éveknél is színesebb programot sikerült összeállítani.

2016. június 8. 14:27

MRK családi nap a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában

Másodszorra rendezték meg Miskolcon a Rendészeti Szakközépiskolában a Magyar Rendvédelmi Kar családi napját. A rendezvény fővédnöke Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere volt. A rendezvényen több társszervezet is bemutatkozott, így a Börtönmúzeum is. Különböző régi és újkori eszközök segítségével tekinthettek be a látogatók a büntetés-végrehajtás életébe.

2016. május 30. 12:27

21. Múzeumok Majálisa a Múzeumkertben

2016. május 21-22-én 21. alkalommal rendezte meg a Magyar Nemzeti Múzeum Budapesten a Múzeumok Majálisát. Sokadik alkalommal képviseltette magát a sátoraljaújhelyi Börtönmúzeum is ezen a rendezvényen. Közel 120 fővárosi és vidéki múzeum mutatkozott be ezen a hétvégén a Múzeumkertben, rendkívül kreatív, ötletes, gondosan előkészített, igazi ismeretterjesztést kínáló megjelenések és programok keretében.

2016. május 9. 17:41

Rendvédelmi napon és fogathajtó bajnokságon jelent meg a Börtönmúzeum

2016. május 7-én a Börtönmúzeum bemutatta vándorkiállítását egyrészt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett Flórián-napi, illetve Szent György-napi rendezvényen, másrészt a Nyírteleken megrendezett C - kategóriás fogathajtó versenyen.

2016. május 6. 16:56

Rendvédelmi nap a Börtönmúzeum és a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet részvételével

Látványos bemutatókkal várták a fegyveres és rendvédelmi szervek az érdeklődőket 2016. május 5-én délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen. Zsongott a nézelődőktől a Városháza környéke, ahol a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi kiállítóhelye, azaz a Börtönmúzeum is bemutatkozott.
Csütörtökön reggel a Magyar Honvédség V. Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekarára ébredt Nyíregyháza belvárosa.

2016. április 25. 9:28

Budapesti kirándulás a Börtönmúzeum szervezésében

A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön a Belügyminisztérium
"Bűnmegelőzési projektek megvalósítása" címen meghirdetett pályázatán 5.777.900 forint támogatást nyert el. "Az Üveghegyen túl – láss át a rácsokon" című programnak köszönhetően középiskolás diákok látogatták meg a Rendőrmúzeumot.