Hírek

2017. július 31. 9:55

III. Magyar Rendvédelmi Kar Családi Napja rendezvényen vett részt a Börtönmúzeum

A Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelye Sátoraljaújhely a III. Magyar Rendvédelmi Kar Családi Napján a rendezvény egyik statikus programjaként volt jelen.

2017. június 29. 11:23

A nyári iskolai szünet és a Börtönmúzeum

A nyári szünidő beköszöntével egyre több csoport látogatja a Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelyét. A környék nevezetességei, látnivalói és a konkrétan itt Sátoraljaújhelyen a Magas-hegyen működő kalandpark mellett fontos helyet kap a börtönmúzeum is a fiatal generáció érdeklődési palettáján.

2017. június 24. 11:35

A 2017-es évben is megrendezte intézetünk a "Múzeumok Éjszakája" nevű programot

A "Múzeumok Éjszakája" országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva, 2017. június 24-én a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben, pontosabban a "börtönmúzeumban" is megünnepeltük a múzeumok napját.
A kapunyitás után a múzeum körüli területeken tapasztalhatták meg látogatóink "csalogató" programjainkat.

2017. május 18. 16:20

Múzeumi világnap 40. alkalommal

40. születésnapját ünnepli a Nemzetközi Múzeumi Világnap, az International Museum Day 2017. május 18-án. Az emléknaphoz csatlakozva a Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelye ingyenesen volt látogatható, csoportok részére akár a kibővített interaktív tárlatvezetéssel egybekötve.

2017. április 13. 11:58

Pályázat publikációk támogatására

A büntetés-végrehajtási szervezet pályázatot hirdet a büntetés-végrehajtási területen zajló publikációs tevékenység ösztönzésére. A pályázati felhívás célja, hogy a büntetés-végrehajtás számára aktuális és releváns témakörökben, szakmai-tudományos igényességgel megírt, adatelemzésen, hatásvizsgálaton vagy empirikus felmérésen alapuló, fejlesztési döntéseket, innovatív megoldásokat támogató pályaművek szülessenek. A témavázlatokat április 19-ig lehet elküldeni.

2017. április 6. 13:47

A Börtönmúzeum emlékkiállításának megnyitója a Holokauszt Emlékközpontban

A Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelye "Utolsó percek" címmel szervezett időszaki kiállításának megnyitója volt 2017. április 6-án Budapesten, a Holokauszt Emlékhelyen.

2017. április 6. 11:00

A NAV Big Band zenekara adott koncertet a hölgyeknek Széphalomban

A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön, a Petőfi Irodalmi Múzeum Kazinczy Ferenc Múzeuma Sátoraljaújhely, valamint a Magyar Nyelv Múzeuma Széphalom hölgy dolgozóinak adott koncertet a NAV Big Band zenekara.

2017. március 30. 15:53

Radnóti Miklós Antirasszista díjat kapott a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön állománya

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) által alapított Radnóti Miklós Antirasszista díjat kapott intézetünk.

2016. szeptember 20. 9:21

Bűnmegelőzési célú előadás Dévaványán

A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön Börtönmúzeuma jóvoltából a bv. intézet szakemberei bűnmegelőzési célú előadásokat tartottak a Békés megyei Dévaványán, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum közelmúltbeli rendezvényén.
Egy időben két helyszínen is, a Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában és a Gyulai Szakképzési Centrum Dévaványai Szakképző Iskolája és Kollégiumában hallhatták az érdekes, és minden bizonnyal hasznosítható előadási anyagot a tanulók és kísérő tanáraik.

2016. szeptember 5. 13:30

A politikai elítéltek közösségének új kiadványa

A börtönmúzeum gondozásában, a Politikai Elítéltek Közösségének idei megemlékezésére egy sorozat újabb kiadványa jelenhetett meg 2016. augusztus 26-án.