Hírek

2017. február 3. 7:39

Akiket minden szinten tisztelnek

Erősek, elszántak és professzionálisan végzik a munkájukat a Budapesti Fegyház és Börtön szolgálati kutyái. Nem véletlen, hogy az elmúlt évtizedben szinte csak azokat a versenyeket nem nyerték meg, ahol el sem indultak.

2017. január 31. 9:14

Hosszú távra terveznek – Nyílászárókkal bővít a BUFA Kft.

A BUFA Kft-nél mintegy 120 millió forintos beruházással nyílászáró üzemet hoztak létre, mely hamarosan megkezdi az új börtönökbe szánt fa- és műanyag ablakok, valamint beltéri ajtók gyártását.

2017. január 31. 9:01

A drámapedagógia folytatódik

„- Nézz a szemembe!... Miért hazudtál?
- Nem hazudtam!”
Így kezdődik a feszült párbeszéd. Vajon miként lehet feloldani az ilyen és a hasonlóan induló konfliktusokat? Egyebek mellett erre keresik a megoldásokat a Gyűjtő drámapedagógiai foglalkozásának résztvevői.

2016. december 30. 10:00

Életfogytiglanra ítéltek betlehemeztek a Gyűjtőben

Életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésüket töltő elítéltek családtagjaiknak mutattak be betlehemes játékot december 28-án.

2016. december 19. 10:50

Hatan tettek jót a Rex Állatotthonban

Hat fogvatartott állt neki december egyik leghidegebb napján, hogy a Rex Állatotthon területén jóvátételi munkát végezzenek. Kitakarították a háztáji udvar állatainak óljait, hordták a szénát és almával-répával etették a mentett lovakat. A Budapesti Fegyház és Börtön is csatlakozott a minden hazai bv. intézetet érintő, közel félezer fogvatartott bevonásával rendezett jóvátételi rendezvénysorozathoz.

2016. december 19. 10:10

Példamutatók a Gyűjtőben

Hagyomány immár, hogy a Budapesti Fegyház és Börtönbe meghívnak olyan vendégeket, akik életükkel, munkájukkal mintául szolgálhatnak a fogvatartottaknak. A „Példamutatók” rendezvénysorozat házigazdája, Farkas József bv. alezredes, büntetés-végrehajtási csoportvezető december 10-én Simon V. László írót és Böjte Csaba szerzetest látta vendégül a Gyűjtő „A” objektumának kultúrtermében.

2016. december 2. 12:33

Idő és bizalom kell, hogy a rácsok mögött fotózhassak

Gaál Béla ny. bv. zászlós 19 évet töltött a büntetés-végrehajtásban. Közben írt, szerkesztett és fényképezett. Dolgozott nevelőként a szegedi keményfiúkkal és vezetett kismamatornát a kecskeméti anya-gyerek körleten. A Gyűjtő 120 éves évfordulóján nyílt meg legutóbbi fotókiállítása, ennek kapcsán beszélgettünk vele.

2016. december 2. 12:27

Börtönújság indult a Gyűjtőben

Novemberben elindult a Budapesti Fegyház és Börtön belső újságja, a Gyűjtőpont. A havonta, egyelőre 600 példányban megjelenő folyóirat elsősorban a fogvatartottaknak készül, a fogvatartottak közreműködésével. Ennek kapcsán az intézetben Gaál Béla ny. bv zászlós vezetésével újságíró szakkör is indul, melynek résztvevői lehetőséget kapnak, hogy írják, szerkesszék a Gyűjtőpontot.

2016. december 1. 13:54

Bibliaverseny a Gyűjtőben

Advent első vasárnapján immár kilencedik alkalommal rendeztek Országos Bibliaversenyt a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete és a Magyar Testvéri Börtöntársaság szervezésében. Idén a Bírák Könyvéből és János Evangéliumából készültek fel a fogvatartottak, akiknek 20-20 kérdésre kellett válaszolniuk.

2016. december 1. 13:22

Külföldi missziósok a Gyűjtőben

Külföldi börtönmissziók rendszeresen tesznek látogatást a Budapesti Fegyház és Börtönben. A Magyar Testvéri Börtöntársaság meghívására afrikai, ázsiai és angol missziósokból álló csoportot fogadtunk november 19-én.