A Budapesti Fegyház és Börtön 1.000.000 Ft összegű támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára által a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására” kiírt pályázaton, és ezzel együtt jogosulttá vált a „Családbarát Munkahely” cím használatára.

Az intézet pályaművében olyan családbarát programok megvalósítását vállalta, melyek elősegítik a munka és a magánélet összeegyeztetését, a családi és a munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

Forrás: BFB

A családi élet és a munkahelyi feladatok összeegyeztetése az intézetnek is alapvető érdeke, hiszen kiegyensúlyozott munkaerővel jóval hatékonyabban lehet gazdálkodni és értékteremtő munkát végezni, emellett a szervezeti kultúra erősítését is kiemelt célként fogalmaztuk meg.

Forrás: BFB

Az ünnepélyes díjátadóra – melyen az intézetet elöljáróként Baráth János bv. alezredes intézetparancsnok-helyettes képviselte – 2015. május 15-én, a Nemzetközi Családnapon került sor a Magyar Tudományos Akadémia Felolvasótermében. 

Forrás: BFB

A díjakat a rendezvény fővédnöke, Novák Katalin államtitkár asszony adta át. Megnyitójában elmondta, hogy a 10 éves múltra visszatekintő pályázatra a ma működő mintegy 40 ezer aktív munkáltató közül 525-en nyújtottak be érvényes jelentkezést. Az értékelő bizottság 47 szervezetnek ítélt támogatást, további öt cég kapta meg anyagi támogatás nélkül a „Családbarát Munkahely 2015” címet. Államtitkár asszony a pályázati tartalmak közül kiemelte a munkahely családtagok részére történő bemutatását célzó kezdeményezéseket, mely program – családi nyílt nap formájában – az intézet pályaművében is szerepel.

Forrás: BFB