Hagyományainkhoz hűen, idén május 28-tól június 01-ig a személyi állomány részére egészséghetet szervezett az intézet egészségügyi osztálya.

Civil szakemberek meghívása színesítette a tanácsadások, ellátások palettáját. Előadásokat tartottak az érdeklődő állománytagok részére. Az első napon Dohányzásmentes nap került meghirdetésre. A hét második napján a Pozitív gondolkodásról hallhattak előadást a személyi állománytagok külsős szakember prezentálásában. A folytatásban STROKE előadás is elhangzott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza kórházból meghívott ideggyógyász rezidens orvos tolmácsolásában, illetve elsősegély-nyújtási ismeretekkel, műfogásokkal (Reutek, Esmarch, Heimlich) ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Forrás: Intézet

Az egészségügyi osztály ápolói, szakápolói vérnyomásmérést, vércukormérést végeztek, igény szerint testsúlyt, testmagasságot is. Az Egészséghét utolsó napján, a program zárásaként, ebéd után egy gyümölcsökkel megrakott asztal fogadta a személyi állománytagokat az étteremben.

Forrás: Intézet

A minden évben megszervezett egészséghét a személyi állomány számára feltöltődést, gondoskodást és odafigyelést jelent, illetve az egészségmegőrzés fontosságának hangsúlyozására ezen a héten talán több hangsúlyt fektetünk mindannyian.

Forrás: Intézet