Megkezdődött a mezőgazdasági munka dandárja a Nagyfa-Alföld Kft. 650 hektáros termőterületén Nagyfán, ahol elítéltek segédkeznek a betakarítási és növényápolási munkákban. Aratják a gabonát és a repcét, szóját és napraforgót termesztenek.

Bozó Bea

Szöllősi Zsolt bv. ezredes, igazgatóhelyettes elmondta, hogy a nagy nyári betakarítási munkákban száznál is több elítélt dolgozik naponta földjeiken.

Bozó Bea

A Szegedi Fegyház és Börtön III. objektumában, Nagyfán 400-500 elítélt tölti fogház- és börtönfokozatú büntetését, nagy részük a növénytermesztésben dolgozik: kukoricát címereznek, paprikát kapálnak és segédkeznek a búza aratásánál.

Bozó Bea

Az állattenyésztési ágazatban birkákat tenyésztenek, és közel 13 ezer pulykát gondoznak. A szorgos kezekre a jövőben is szükség lesz, hiszen a nyár elejétől 2 hektáron vetették el a kender vetőmagját. A kft. vezetése júniusban kötött szerződést Algyő Önkormányzatával ennek az ipari növénynek a termesztésére. Ezt a növényt a harmincas évek elején már termesztették az akkori rabgazdaságban.