A Váltó-sáv Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztérium támogatásával a „Fókuszban egy speciális szükségletű csoport: fogvatartottak” elnevezésű projekt keretében februárban kommunikációs, önismereti képzést indított a Fővárosi Bv. Intézet II. és III. objektumában.

A nyílt munkaerőpiacra történő becsatlakozást segítő 30 órás engedélyezett felnőttképzés célcsoportját elsősorban a drogérintettségű fogvatartottak alkotják. A program kettős célt valósít meg, hiszen a konkrét képzési programok biztosítása mellett a szabadulás utáni társadalomba történő reintegrációt is elősegíti. 

Fotó: Fővárosi Bv. IntézetA képzésben a kommunikáció alapjainak elsajátításán túl többek között megtanulhatták az érvelés technikáját és a hatékonyon konfliktuskezelés eszközeit is. A II. objektumban 17 fő női fogvatartott számára a fent említett tréningen túl elérhető volt a szülői, anyai kompetenciák kialakítását, valamint fejlesztését célzó anyacsoport is. 

Fotó: Fővárosi Bv. IntézetA képzés számonkéréssel zárult, a III. objektumban 11 férfi fogvatartott sikeres vizsgát tett, mellyel a felnőttképzési nyilvántartási rendszerben rögzített tanúsítványt szereztek.

Fotó: Fővárosi Bv. IntézetA kommunikációs, önismereti képzés a II. objektumban is vizsgával zárult, amely során 14 fő fogvatartott kapott tanúsítványt.