Hírek

2018. augusztus 9. 14:15

„Megbántam, jóvátenném…”

A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben 2009-ben indult el a „Megbántam, jóvátenném” nevet viselő resztoratív programsorozat, mely 2019-ben éri el a tízedik, jubileumi évét.

2018. július 11. 13:37

Koszorúzás

Megemlékezés Vitéz Marton Géza néhai börtönparancsnokról.

2018. július 2. 11:41

Sikeres szakmai vizsga

A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben 2016-ban első alkalommal indult szakmaképzés a fogvatartottak számára. Az intézet lakói festő, mázoló, tapétázó szakemberré képezhették magukat az elmúlt két évben.

2018. június 18. 10:40

Mindig fel kell állni

Meghívásunknak eleget téve a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vendége volt egy különleges fiatalember, Szomszéd Máté. Máté egy szerencsétlen baleset következtében részben elveszítette jobb lábát néhány évvel ezelőtt. Családja és barátai támogatásával testi és lelki talpra állása után új célokat tűzött ki maga elé: eltökélte, hogy versenysportoló lesz, és ma már világversenyekre készül.

2018. április 18. 12:14

Kitüntetés: mosolygó bévésekért elismerés Sinogli László főtörzsőrmesternek

Nem mindegy, hogyan érkezünk a munkahelyünkre: tettre kész örömmel, vagy leverten, kedvetlen fáradtsággal. A jó munkahely nem csak követel, hanem mindig ad is. Egy jó munkahelyen nem csak kollégák vannak és főnök, hanem jó barátok is, akikkel ezernyi közös élmény köt össze.
Nos, a börtönnel kapcsolatban fokozottan igaznak kell ennek lenni, hiszen ez a hely nem a barátságosságáról híres. Akik itt együtt dolgoznak, azok nemcsak munkatársak, de bajtársak is.

2018. április 18. 11:48

"Hogyan kell jobb agyféltekével rajzolni?"

Szinte kivétel nélkül mindenki ezt kérdezte tőlem a tanfolyam megkezdése előtt. A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet falain belül 2018-ban indult meg a fogvatartottak számára tartandó jobb agyféltekés rajztanfolyam, amely a fogvatartottak reintegrációját támogató eszközként került be a büntetés-végrehajtási intézet falain belülre.
De hogyan is segíti a rajzkészség fejlesztése a reintegrációt? Ez jogos kérdésként merülhet fel mindenki fejében, amelyre a válasz az első foglalkozássorozat levezetése alatt körvonalazódott.

2017. december 11. 9:01

Hozzánk is eljött a Mikulás

Az ünnepek az összetartozás érzését erősítik, a közösséget összehozzák, éltetik. Immáron hetedik alkalommal rendezett Mikulásváró ünnepséget a munkavállalók gyermekei számára az intézet.

2017. december 8. 12:08

Egészségünk érdekében

Az állomány egészségi állapotának megtartása és fejlesztése érdekében ebben az évben Egészségterv készült, amelynek során tüdőszűrésen vehettek részt a személyi állomány tagjai és a fogvatartottak egyaránt.

2017. december 1. 13:10

Látogatás Csehországból

Intézetünk és a Břeclavi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának 2010 szeptemberében megkötött együttműködési megállapodása alapján idén ősszel 4 fős delegáció érkezett Csehországból szakmai konzultációra.

2017. november 20. 9:38

Egészségterv velünk és értünk

Az intézetünkben tavasszal elindult, több pontból álló egészségügyi program (Egészségterv) újabb állomásán vehettek részt a személyi állomány tagjai.