Hírek

2017. március 23. 15:00

A Vöröskereszt foglalkozássorozata (I. rész)

A Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete és intézetünk együttműködési megállapodásának keretében a héten foglalkozássorozat vette kezdetét, mely során a Vöröskereszt munkatársai előadásokat és kreatív foglalkozásokat tartanak a győri börtön fogvatartottjainak.

2017. február 25. 12:31

Pályaorientációs előadás Tatán

A tatabányai SzC Bláthy Ottó Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium fogadta Tatán pályaorientációs előadásra Halmai Tamás bv. alezredes, személyügyi és szociális osztályvezetőt és Győr András Péter c. bv. törzsőrmestert, a Műveleti csoport főfelügyelőjét.

2017. február 7. 16:01

Regionális sakkverseny börtönünkben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet 2017. február 7-én sportszerű partikkal rendezte meg a büntetés-végrehajtási dolgozók 2017. évi regionális sakkbajnokságát. A versenybírói feladatokat Bors Sándor és Kiss Balázs sakkmesterek látták el.

2017. február 4. 13:42

Lélekmegújító líra fogvatartottaknak (művészeti program a győri börtönben)

Január 27-én, pénteken délután Phoenixmadár címmel láthattak verses-zenés műsort a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai. A lírai összeállítást, melynek középpontjában a megtisztulás és megújulás állt, Szarka Fedor Guido képzőművész, Szabados Éva előadóművész és az Új Akropolisz Filozófiai Iskola zenei együttese adta elő.

2017. január 12. 16:17

Aki bűnt követ el, magát teszi rabbá (Eperjes Károly látogatása a börtönben)

Január 9-én hétfőn Eperjes Károly járt a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész katolikus hitéről és arról a lelki pluszról beszélt, melyet a hit adhat a bűntől való megtisztuláshoz. Ez a találkozó folytatása azoknak a programoknak, melyek során a fogvatartottak híres művészek példáján keresztül kaphatnak segítséget a szabadulásuk utáni visszailleszkedéshez. Hobót, Laár Andrást és a Muzsikás Együttest is vendégül látták már a győri börtönben.

2017. január 3. 16:40

Elveszettségtől a hazatalálásig

A magyarországi büntetés-végrehajtás régóta törekszik arra, hogy a raboskodóknak követendő példákkal szolgáljon. Olyan emberek által megtestesített példákkal, amelyek alkalmasak arra, hogy értékrendjükben eltévedt emberek számára irányt és utat mutassanak.

2016. december 29. 16:01

Bűnbánat és biztatás: börtönben a színdarab!

"Mindig a hajnal előtti óra a legsötétebb" címmel a súlyosan látássérült Bodnár Zsolt színdarabját láthatták, hallhatták a győri büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottjai. A szerzővel és a darabot játszó színészekkel riportoztak a börtönrádiósok, emígy az élmény – advent idején – minden előzetesnek és elítéltnek különleges ajándék lehetett. Persze, mindez nem pótolhatja a legdrágábbat, a szabadságot, a szeretteiktől való távollétet, ami az ünnepekre is érvényes.

2016. december 9. 11:26

A büntetés-végrehajtásról és a börtönmissziói szolgálatról tartottak előadást

A Pápai Református Teológia meghívására a Győri Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka és evangélikus börtönlelkésze tartott előadást Pápán. Mihály Attila bv. ezredes és Jánosa Attila lelkész érdekes mondanivalóval járultak hozzá ahhoz, hogy a hallgatók betekinthessenek a szürke falak mögé.

2016. december 5. 12:32

Győrben járt a Mikulás!

Immár hatodik alkalommal rendeztek Mikulásváró ünnepséget a munkavállalók gyermekei számára az intézet és a Raab Sport és Kulturális Egyesület összefogásával. A Télapó 30 kisgyermeknek adhatta át ajándékát. Azoknak a gyerekeknek is hagyott itt csomagot, akik személyesen nem tudtak eljönni, nekik a szüleik juttatták el a meglepetéseket.

2016. november 28. 9:43

Zárkabölcsességek a külvilágról

A börtön programjai nem arra valók hogy csak szórakoztassák az elítélteket. Élethelyzetekkel, konfliktusokkal szembesítik a fogva tartottakat. A GyőrPlusz.hu cikke nyomán.