December 19-én tartotta a Pannon Oktatási Központ tanulóinak karácsonyi megemlékezését, amelyet Schőn Györgyné vezetésével az alsós, valamint Szabó László tanár úr irányításával a felsős tanulók mutattak be. A verseken, meséken túl a nézőközönség lelkesen együtt énekelt a szereplőkkel és a tanári karral.

Herczeg-Magó Marianna telephelyi koordinátor ünnepi beszédében visszaemlékezett azokra az időkre, amikor a karácsony fontosságát még nem a nagy és drága ajándékok, a reklámok, a feldíszített bevásárlóközpontok adták, hanem a legfontosabb emberi értékek, a tisztelet, a szeretet és a békesség határozta meg ezt az ünnepet:
„A fenyőfát dióval, almával, mézeskaláccsal és színes papírlánccal díszítették fel, mely talán nagyobb örömet jelentett, mint ma a legdíszesebb, legpazarabb fenyőfa. Egyszerű, mégis a legszebb, és hasznos dolgokkal ajándékozták meg egymást, amit sok esetben maguk készítettek, mert tudták mivel szereznek örömet szeretteiknek, vagy a másik embernek.”

Forrás: KFBT

Az ünnepi beszéd további részében a karácsony igazi titkára irányította a fogvatartott tanulók figyelmét:
„Mi tehát Karácsony titka? Az, hogy megmutassa a szeretet útját, hogy megváltsa életünket. A szeretetet nem lehet ráerőszakolni senkire, nem lehet törvénybe iktatni. A szeretet nem így jön létre, hanem úgy hogy ráeszmélünk, szükségünk van egymásra. Rájövünk, hogy mit ér az életünk a másik nélkül. Ne gondoljunk rózsaszínű álomra, hiszen az élet gondjait nem spórolhatjuk meg. De gondoljunk gyermekeink örömére a karácsonyfa alatt, gondoljunk egy idős hozzátartozónkra, aki segítségünkért hálás nekünk, vagy gondoljunk önmagunkra, amikor súlyos hibánkért megbocsátást kaptunk valakitől.”

Forrás: KFBT

Az ünnepi műsor zárásaként megköszönte a kollégák és a tanulók közreműködését, a téli szünetre hasznos időtöltést, jó pihenést, kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben, eredményekben gazdag boldog új évet kívánt.