A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága együttműködési megállapodást kötött a GRSP Magyarország Egyesülettel a közlekedéssel kapcsolatos bűncselekményt elkövetettek sikeres reintegrációja érdekében. Az egyesület egy napos tréningek biztosításával segíti a bv. szervezet munkáját. Az első foglalkozásra 2015. március 28-án került sor a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektumában.

Forrás: GRSP Magyarország Egyesület

A programon 28 fogvatartott vett részt. A trénerek az előadásokat több részre bontva, témánként, interaktív formában tartották meg. Az érintett témák a pszichológiai és emberi tényezők, a balesetmegelőzés, a védekezés, a sebesség választása, a közlekedésbiztonság és a KRESZ változások voltak. Az előadások között és közben is lehetőség nyílt kérdéseket feltenni, melyre a jól felkészült trénerek választ adtak.

Az előadások célja hogy a közlekedési bűncselekményt elkövetők felismerjék cselekedetük súlyát, annak hatását önmagukra és környezetükre. Az előadások nagyon hatásosak, jól illusztráltak, érthetőek és hasznosak voltak. Mint kiderült, nagyon kevesen voltak tisztában, mely hatások azok, melyek befolyásolták tetteiket. Az ilyen és hasonló előadások nagy segítséget jelentenek a reintegrációban a közlekedéssel kapcsolatos bűncselekményt elkövetők részére, de hasznos lehet mindazok számára is, akik gépjárművet vezetnek.