Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Bv. Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Hírek

2017. december 25. 19:32

A börtön lakói készítettek karácsonyi ajándékot a sérülteknek és az időseknek

A Márianosztrai Fegyház és Börtön és a fogvatartottakat foglalkoztató Nostra Kft. rabmunkával előállított adományokat adott át csütörtökön a szobi kistérség több szociális intézményének. Ipolytölgyesen a Szent Erzsébet Otthont, Szobon pedig az idősek otthona lakóit lepték meg karácsonyi ajándékokkal.

2017. december 12. 8:33

Kész fantázia

A fenti címmel jelent meg a közelmúltban a Márianosztrai Fegyház és Börtön pszichológusa, Csonka Balázs új könyve. Az írás ugyan nem a börtön világát, a szakember börtönben szerzett tapasztalatait mutatja be, de a személyi állomány tagjai szívesen hallgatták meg a szexuálpszichológus szerző kolléga rögtönzött könyvajánlóját.

2017. december 8. 9:21

Tél, hó, Mikulás

A személyi állomány gyermekeit az intézetben is meglátogatta a Mikulás. Könnyű dolga volt, hiszen december elején az első hó is megérkezett Márianosztrára.

2017. november 1. 16:59

Temetőt takarítottak a fogvatartottak

Egész évben takarítják a rabok a temetőket: önkéntes alapon, díjazás nélküli jóvátételi programok keretében évente több százan, több ezer munkaórát dolgoznak országszerte, hogy a hozzátartozók és a kegyeletüket leróni vágyók méltó körülmények között emlékezhessenek meg szeretteikről halottak napján. Márianosztrán ez a munka azért különleges, mert az elítéltek több évtizeddel ezelőtti sorstársaik sírhelyét teszik rendbe.

2017. október 2. 17:05

Egészségnapot tartottunk kollégáink számára

Hagyományainkhoz híven idén is rendeztünk kollégáink számára egészségnapot, ahol többek között az egészséges táplálkozás, a testmozgás és a megelőzés fontossága is szerepet kapott.

2017. szeptember 6. 21:08

Lengyel-magyar együttműködés megújítása

Intézetünk augusztus 28. és szeptember 1. között vendégül látta a lengyelországi Czarne településen működő büntetés-végrehajtási intézet parancsnokát és szakembereit. A látogatás apropója a meglévő együttműködési megállapodásban foglaltakról való egyeztetés volt. Természetesen az egyeztetést követően szakmai eszmecserére és az intézet bemutatására is sor került.

2017. augusztus 1. 16:34

Targoncával könnyebb

A Nostra Kft.-nél dolgozó márianosztrai fogvatartottak az elmúlt hónapban munkájuk mellett az iskolapadba is beültek. A szabadulást követő könnyebb munkaerőpiaci elhelyezkedés reményében targoncavezetői képesítést szereztek. Esetükben nemcsak a szabadulásukig végzett nehéz munka, hanem a társadalomba való sikeres visszailleszkedés is könnyebb lesz targoncával.

2017. július 18. 8:45

Fesztiválokon is toboroztunk

Egy börtön a hétköznapi ember számára gyakran misztikusnak tűnő hely lehet, a büntetés-végrehajtás viszont munkálkodik azon, hogy a bent folyó munkát, a munka jelentőségét a társadalommal megismertesse. Ennek jegyében Márianosztrán nagy látogatottsága van a börtönmúzeumnak, azonban most a környező települések fesztiváljain nem csak látogatókat, hanem leendő kollégákat is kerestünk.

2017. július 7. 8:21

Börtön a települések szolgálatában

A Márianosztrai Fegyház és Börtön mint a térség egyik legnagyobb munkaadója a környező települések önkormányzataival is igyekszik a jó kapcsolat, illetve a közös együttműködés kialakítására. Nemrég márianosztrai fogvatartottak Szob város területén, bérmunka keretein belül dolgoztak.

2017. június 22. 19:23

Együttműködés a katasztrófavédelemmel

Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője és Tóth Gábor bv. ezredes, a Márianosztrai Fegyház és Börtön parancsnoka 2017. június 20-án több, főként általános feladatok ellátására kiterjedő együttműködési megállapodást írt alá.