Hírek

2017. február 21. 14:39

Drogprevenciós szakértő volt a RÁCS FM vendége

A váci börtönrádió vendége volt Dr. Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus és pszichoterapeuta az Integrált Drogterápiás Intézet Közalapítvány vezető főorvosa, akit többek közt a jelenlegi magyar droghelyzetről és a sikeres újrakezdésről kérdeztek a műsorszerkesztők.

2017. február 21. 14:10

Mesedélután a zárt falak mögött

A Váci Fegyház és Börtön irodalmi színpadi társulata Winczheim Tibor írót látta vendégül. A fogvatartottak nagy érdeklődéssel várták a találkozót, mely végül a humor és mese jegyében telt.

2017. február 1. 10:44

Elítéltek takarítják a havat a börtön környékén

Az intenzív hóesés napi szinten megkívánja a fogvatartottak munkavégzését az intézet külső területein is. A munkavégzés nem csupán az intézet környékére, hanem az utcafront és a közterületek csúszásmentesítésének ellátására is kiterjed.

2017. január 31. 19:15

Nagyszabású felújítás fejeződött be a Váci Fegyház és Börtönben

A Váci Fegyház és Börtön felújított egészségügyi körletrésze 100 százalékban fogvatartotti munkával valósult meg. A 8 hónapig tartó munkálatokban 25 fogvatartott mintegy félezer négyzetméternyi terület megújulásában vett részt. A beruházás összértéke közel 13 millió forint volt, a fogvatartotti munkavégzés pedig mintegy 7,5 millió forint megtakarítását tette lehetővé.

2017. január 17. 15:55

Segítséget kapnak a rászorulók a Váci Fegyház és Börtöntől

Összefogott a Váci Fegyház és Börtön, a Váci Polgármesteri Hivatal és több helyi szervezet is annak érdekében, hogy a rendkívül zord időjárási problémák miatt lakhelyüket elhagyni kényszerülők részére segítséget nyújtsanak.

2017. január 4. 11:00

Sajtóértekezlet a váci Polgármesteri Hivatalban

A Váci Fegyház és Börtön képviseletében Kopcsik Károly bv. dandártábornok, az intézet parancsnoka is meghívást kapott a már hagyományosan, évvégén megrendezendő önkormányzati sajtóértekezletre, melyet a polgármesteri hivatal dísztermében tartottak.

2016. december 23. 11:00

Fogyatékkal élő gyermekek boldog karácsonya a Váci Fegyház és Börtönben

Immár hagyomány, hogy a Váci Fegyház és Börtönben élő fogvatartottak karácsony alkalmával együtt ünnepelnek hátrányos helyzetű gyermekekkel. Idén nyolcadik alkalommal került sor arra, hogy az elítéltek az általuk összegyűjtött százezer forintból különböző ajándékokkal lepték meg az idelátogatókat. Az ajándékok átadására Lázár Ervin: Négyszögletű kerekerdő című zenés színdarabjának előadását követően került sor.

2016. december 20. 14:46

Megújítottuk együttműködési megállapodásunkat a cseh partnerintézettel

A „Visegrádi Négyek” országai közül a dubnicai (szlovák), az ostravai (cseh), a jastrzebie-zdróji (lengyel) büntetés-végrehajtási intézetek, magyar résztvevőként pedig a Váci Fegyház és Börtön között zajlott a szakmai tapasztalatcsere és az intézetek közötti kapcsolatápolás, amelynek már több éves hagyománya van.

2016. december 9. 10:41

A Mikulás járt a Váci Fegyház és Börtönben is

A Váci Fegyház és Börtönbe is megérkezett a Mikulás, aki több mint 40 gyermek arcára varázsolt mosolyt hétfő este.

2016. november 22. 8:39

Prominens személyek is kíváncsiak a váci kábítószer-prevenciós programra

A Váci Fegyház és Börtön immáron második alkalommal megrendezett speciális kábítószer-prevenciós programján vendégül köszönthettük a rendőrség prominens tagjait, akiknek ezúton is köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat.