Szeged adott helyszínt február 14-én, a gazdasági társaságok soron következő igazgatói értekezletének.

Fotó: Nagyfa-Alföld Kft.Az értekezleten Lajtár József bv. vezérőrnagy, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese meghatározta a soron következő konkrét feladatokat. Kiemelte, hogy 2017-ben az országban épülő új börtönök kapcsán, az elítélteket foglalkoztató társaságok készüljenek fel a zárkafelszerelések, a bútorok és zárkaajtók gyártására.

Fotó: Nagyfa-Alföld Kft.

Különös hangsúlyt kell fektetni a központi ellátás követelményszintű végrehajtására, a migrációs helyzet kezelésének büntetés-végrehajtásra háruló feladatainak elvégzésére, év végéig meg kell valósítani a fogvatartottak teljes körű foglalkoztatását.

Fotó: Nagyfa-Alföld Kft.

Az értekezlet záró aktusa egy zárkaajtó-bemutató volt. Három különböző típusú zárkaajtót mutattak be a büntetés-végrehajtás – e témában kompetens – döntést előkészítő szakértőinek jelenlétében. Borsi János bv. ezredes, ügyvezető igazgató elmondta, hogy döntést követően tavasztól megkezdődhet a sorozatgyártás. Terveik szerint huszonöt fogvatartott havonta 180-200 korszerű zárkaajtót szerel össze, amelyek az épülő új börtönökbe kerülnek.