A Budapesti Fegyház és Börtön, vagyis a „Gyűjtő” területén működő Budapesti Faipari Termelő és Kereskedelmi Kft.-ben munkáltatott fogvatartottak több mint háromezer asztalt, szekrényt, heverőt és közel kétezer ötszáz irodai széket gyártottak2018-ban.

Augusztus 20-a nem csupán az államalapítás ünnepe, hanem egybe forrt a magyar kenyér köszöntésével is. A hazai börtönökben is megemlékeznek az alkalomról: több helyütt ünnepi szentmisén szentelik meg az új kenyeret, és tematikus reintegrációs foglalkozásokon vehetnek részt a rabok. A bv. szervezet gazdasági társasága, az Annamajori Kft. sütödéi pedig az év minden napján nem csak friss kenyérrel, hanem közel 350 féle péktermékkel látják el az ország börtöneit.
A hagyomány szerint az aratás után Szent István-napra sütik meg az új búzából készült első kenyeret. A nemzeti színű szalaggal átkötött, frissen sütött kenyeret először ünnepélyesen megszentelik, majd felszelik, végül szétosztják a darabjait. Ez a kenyér jelképezi az új búzát, az aratás végét.
A hazai börtönökben az új kenyér ünnepe alkalmából a személyi állományi tagok és a fogvatartottak részére is rendszerint szentmisét celebrálnak. Az istentiszteleten a közös imádkozás mellett a lelkész alkalomhoz illően megszenteli a kenyeret, felszeleteli majd szétosztja darabjait.
A belső ellátás keretében mára már az Annamajori Kft. sütödéi látják el az ország börtöneit friss péktermékekkel az ország több pontján: egy központi pékséggel Baracskán, illetve két fiókpékséggel Szegeden és az idei évtől már Tiszalökön is. Az üzemek kapacitása lehetővé teszi a külpiaci értékesítést is, így a termelés folyamatosan bővülő mértékben a „külső” piacok felé irányul. A büntetés-végrehajtási szervezet a 2024. évben közel 1700 tonna kenyeret állított elő és megközelítőleg 1000 tonna pékárut sütött a mai kor elvárásainak magas színvonalon megfelelő sütödéiben.
Az Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. a Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet mellett működő gazdasági társaság ipari méretű sütőüzemében mesterpékek és pékek irányításával és ellenőrzésével történik a pékáruk gyártása. Közel 350 féle termékből van lehetősége partnereiknek az év minden egyes napján kenyeret és sütőipari termékeket rendelni.
Az üzemnek köszönhetően van lehetőség olyan hiányszakma, mint a pék mesterség nem csak elméleti, hanem gyakorlati elsajátítására is. A végzett elítéltek pék szakmunkás bizonyítványukkal nagyobb eséllyel tudnak szabadulásukat követően munkát vállalni és visszailleszkedni a társadalomba.