A Budapesti Fegyház és Börtön, vagyis a „Gyűjtő” területén működő Budapesti Faipari Termelő és Kereskedelmi Kft.-ben munkáltatott fogvatartottak több mint háromezer asztalt, szekrényt, heverőt és közel kétezer ötszáz irodai széket gyártottak2018-ban.
Kalocsai Fegyház és Börtön
A Közétkeztetési verseny döntőjére készülés jegyében főzték az ételeket január 23-án a séfek a Kalocsai Fegyház és Börtön konyhájában. A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség közös szervezésben rendezik meg a Közétkeztetési Szakácsverseny döntőjét, ami márciusban lesz Budapesten.
A tavaly októberben megrendezett Közétkeztetők országos szakács verseny középdöntőjén a Kalocsai Fegyház és Börtön csapata sajnos nem jutott be a döntőbe. A verseny eredményhirdetésen a II. Agglomeráció csapata felkérte a kalocsai állományba tartozó Kovács Miklós bv. törzszászlós élelmezés-vezetőt, hogy csatlakozzon a csapatukhoz, aki örömmel elfogadta felkérést. A megmérettetésre együtt készülnek a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Baranya Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint a Kalocsai Fegyház és Börtön munkatársai.
Az első próbafőzésnek a Kalocsai Fegyház és Börtön volt a házigazdája, melyen zöldséges gombaleves zöldfűszeres, zabpelyhes-palacsinta metélttel, zabos cékla-fasírt paprika mártás ágyon, bulgurral és burgonya prószával, valamint stíriai metélt fűszeres almapürével készült. Az élelemezés-vezető elmondta, hogy eredményes napot tudhatnak magunk mögött, mely a döntőben nagy segítség lesz.
A márciusi döntőhöz sok sikert kívánunk a résztvevőknek!