A Budapesti Fegyház és Börtön, vagyis a „Gyűjtő” területén működő Budapesti Faipari Termelő és Kereskedelmi Kft.-ben munkáltatott fogvatartottak több mint háromezer asztalt, szekrényt, heverőt és közel kétezer ötszáz irodai széket gyártottak2018-ban.
Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) idén tizedik alkalommal hirdette meg a Közétkeztetési Szakácsversenyt, amelyre a közétkeztetésben dolgozó szakácsok országos szinten nevezhettek három kategóriában: gyerek és diák étkeztetés, intézményi felnőtt közékeztetés, valamint munkahelyi vendéglátás.
A megmérettetésen a Kiskunhalasi Országos Bv. Intézet csapata is részt vett, munkahelyi vendéglátás kategóriájában indulva. Az ételeknek 3 fogásból kellet állnia.
Az elvárás az volt, hogy hazai termelésű előállítású termékek legyenek felhasználva, mint például: makói vöröshagyma, sárgarépa, zeller, zöldpaprika, paradicsom, magyar tejföl, mélyalmos tojás, szilva. A csapat egy különlegesen összeállított, menüt készítettek. Előétel: Mozzarellás roppanós zöldségszuflé zeller pürével. Főétel: Konfitált csirke combfilé tejszínes gombamártással, Fokhagymás parmezános sült bébi répával, Jázmin rizs, Waldorf salátával. Desszert: Rákóczi túrós lepény fahéjas szilva öntet.
Az ételek elkészítésére négy óra volt, amiből 1 óra tálalás, 3 óra főzés, előkészítés, szervírozás. A kiskunhalasi csapat az elődöntőből kimagasló pontszámmal jutott tovább, így biztosította helyét a rangos verseny döntőjében, amelyet várhatóan 2026 év márciusában rendezik meg.
Az intézet vezetése és személyi állománya büszkén gratulál a csapat kiemelkedő teljesítményéhez!










