A Budapesti Fegyház és Börtön, vagyis a „Gyűjtő” területén működő Budapesti Faipari Termelő és Kereskedelmi Kft.-ben munkáltatott fogvatartottak több mint háromezer asztalt, szekrényt, heverőt és közel kétezer ötszáz irodai széket gyártottak2018-ban.
Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A farsang utolsó napján fánkot sütöttek a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet konyháján dolgozó fogvatartottak.
A farsang napjainkban is legismertebb és legkedveltebb étele a fánk. Ezt a finomságot sokféleképpen hívják és talán még több receptje van: erdélyi neve pánkó, a Felvidéken siskának, a palócok pampuskának nevezik. Általában könnyű tojásos tésztából készül, de sok más variációja is lehet (burgonyás, csöröge). Készíthető töltve vagy töltetlenül is, sósan vagy édesen. Általánosan jellemzője, hogy bő zsírban vagy olajban sül.
A Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben a fogvatartottak élelmezése során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az ünnepkörökhöz kötődő ételek is kerüljenek a szabadságvesztésüket töltők tányérjára, ezért február 21-én a konyhán dolgozó elítéltek farsangi fánkot sütöttek az aznapi ebéd második fogásaként.
A konyhavezető útmutatásait követve készültek a farsangi fánkok, a receptúra eredményéről a képek mesélnek.